Ricottával töltött tintahal
Hozzávalók:
4 db közepes méretű tintahal
200 gr ricotta
1 db tojás
1 kiskanál friss kakukkfű
1 kiskanál snidling
1 fél citrom lereszelt héja
1 szelet házi kenyér
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
Fél pohár száraz fehér bor
1 gerezd foghagyma
3 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
A tintahalakat megtisztítjuk, fejüket levágjuk, belsejüket alaposan megmossuk, a csápokat pedig felaprítjuk. A kenyeret áztassuk be egy kis vízbe, majd jól nyomkodjuk ki. Egy tálban dolgozzuk össze a feldarabolt csápokat, a kenyeret, a ricottát, a tojást, a reszelt sajtot, a friss fűszereket, a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Töltsük meg a tintahalakat a keverékkel és tűzzük össze fogpiszkálóval.
Egy serpenyőben futtassuk meg a foghagymát az olívaolajon, tegyük bele a töltött tintahalakat, enyhén pirítsuk meg, öntsük rá a bort és kis lángon, fedő alatt kb. 15 percig főzzük.
Tálalás előtt még tegyünk a kész tintahalakra egy kis sót és borsot.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.