Hideg rukkola és bazsalikom leves
Hozzávalók:
1 l húsleves alaplé
8 maréknyi zsenge rukkola
2 maréknyi bazsalikomlevél
100 gr fenyőmag
2 dl tejföl vagy natúr joghurt
Só
Bors
Elkészítés:
Az elkészített (lehet kockából is) húsleves alaplébe dobjuk bele a rukkolát és a bazsalikomot, főzzük kb 10 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk 3-4 percig állni.
Öntsük be az egészet a turmixgépbe, adjuk hozzá a fenyőmagot és keverjük teljesen homogén állagúra, tegyük bele a tejfölt is és még 1-2 percig keverjük, a legvégén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálalás előtt tegyük be a hűtőszekrénybe.
De lehet így is tálalni...
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.