HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.13. 12:47 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Hideg rukkola és bazsalikom leves

06284.jpg

Hozzávalók:

1 l húsleves alaplé

8 maréknyi zsenge rukkola

2 maréknyi bazsalikomlevél

100 gr fenyőmag

2 dl tejföl vagy natúr joghurt

Bors

1ocimum_basilicum.jpg

Elkészítés:

Az elkészített (lehet kockából is) húsleves alaplébe dobjuk bele a rukkolát és a bazsalikomot, főzzük kb 10 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk 3-4 percig állni.

Öntsük be az egészet a turmixgépbe, adjuk hozzá a fenyőmagot és keverjük teljesen homogén állagúra, tegyük bele a tejfölt is és még 1-2 percig keverjük, a legvégén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálalás előtt tegyük be a hűtőszekrénybe.

untitled.bmp

De lehet így is tálalni...

untitled2.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


Szólj hozzá!

Címkék: kultúra szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr424709828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása