Orecchiette friss spenóttal és mozzarellával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr orecchiette tészta
300 gr zsenge spenót
4 db. olajban eltett ajókafilé
1 db. hagyma
300 gr bufala mozzarella
10-15 db. magozott fekete olívabogyó
3 evőkanál olívaolaj
30 gr reszelt parmezán sajt
Só
Elkészítése
Aprítsuk fel a hagymát, óvatosan mossuk és szárítsuk meg a spenótot, a mozzarellát pedig vágjuk kis kockákra. Az olívaolajon kicsit pirítsuk meg a hagymát, tegyük bele a szétnyomkodott ajókafiléket, 1-2 percig kapassuk meg, majd a végén adjuk hozzá a spenótot is és nagyon rövid ideig pároljuk együtt az egészet.
Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben, mielőtt leszűrjük, a főzővizből öntsünk egy merőkanálnyit a spenóthoz és jól rázzuk össze.
A tésztát tegyük ki tányérokra, rakjunk a tetejükre spenótot, mozzarella darabkákat és olívabogyókat, szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.