HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.08.28. 22:04 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Orecchiette friss spenóttal és mozzarellával

Orecchiette_Pasta.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr orecchiette tészta

300 gr zsenge spenót

4 db. olajban eltett ajókafilé

1 db. hagyma

300 gr bufala mozzarella

10-15 db. magozott fekete olívabogyó

3 evőkanál olívaolaj

30 gr reszelt parmezán sajt

spinaci.jpg

Elkészítése

Aprítsuk fel a hagymát, óvatosan mossuk és szárítsuk meg a spenótot, a mozzarellát pedig vágjuk kis kockákra. Az olívaolajon kicsit pirítsuk meg a hagymát, tegyük bele a szétnyomkodott ajókafiléket, 1-2 percig kapassuk meg, majd a végén adjuk hozzá a spenótot is és nagyon rövid ideig pároljuk együtt az egészet.

Közben főzzük ki a tésztát lobogó sós vízben, mielőtt leszűrjük, a főzővizből öntsünk egy merőkanálnyit a spenóthoz és jól rázzuk össze.

A tésztát tegyük ki tányérokra, rakjunk a tetejükre spenótot, mozzarella darabkákat és olívabogyókat, szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk.

Orecchietteconspinacinovellimozzarelladibufalaedolivenere.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr104738262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása