HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.09.03. 12:08 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Mini pizzácskák

pomodori-pelati.jpg

Hozzávaló 4 személyre:

Tésztához:

500 gr liszt

125 ml tej

20 gr sörélesztő

5 evőkanál olívaolaj

2 kiskanál só

Szószhoz:

350 gr paszírozott paradicsom

250 gr mozzarella

1 db tojás

1 evőkanál olívaolaj

1 kiskanál só

Bors

Friss bazsalikom

mozzarella-with-tomatoes.s600x600.jpg

Elkészítés:

Oldjuk fel az élesztőt a langyos tejben, tegyünk bele egy csipet sót és hagyjuk kelni. Ezután öntsük a liszthez, tegyük bele az olívaolajat, a maradék sót és az egészet alaposan gyúrjuk össze rugalmas tésztává. Formázzunk belőle egy labdát, és egy órára tegyük meleg helyre, amíg  szép magasra nem kel.

Ekkor a tésztát nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagságura és egy kerek tésztavágó, vagy egy megfelelő méretű pohár segítségével, szaggassuk ki a pizzácskákat.

Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk még egy órán át kelni.

A mini pizzák közepére, csináljunk egy kis mélyedést, egyenként kenjük be mindegyiket a felvert tojással, a paradicsomot keverjük össze az olívaolajjal, a sóval, a borssal, a szószt osszuk el a pizzácskákon, és a tetejükre tegyük rá az apró kockákra vágott mozzarellát. Locsoljuk meg egy csöppnyi olívaolajjal és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, süssük kb. 25 percig 200 fokon.

Tálalás előtt díszítsük friss bazsalikommal.

1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )


 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr854749046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása