Mini pizzácskák
Hozzávaló 4 személyre:
Tésztához:
500 gr liszt
125 ml tej
20 gr sörélesztő
5 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál só
Szószhoz:
350 gr paszírozott paradicsom
250 gr mozzarella
1 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál só
Bors
Friss bazsalikom
Elkészítés:
Oldjuk fel az élesztőt a langyos tejben, tegyünk bele egy csipet sót és hagyjuk kelni. Ezután öntsük a liszthez, tegyük bele az olívaolajat, a maradék sót és az egészet alaposan gyúrjuk össze rugalmas tésztává. Formázzunk belőle egy labdát, és egy órára tegyük meleg helyre, amíg szép magasra nem kel.
Ekkor a tésztát nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagságura és egy kerek tésztavágó, vagy egy megfelelő méretű pohár segítségével, szaggassuk ki a pizzácskákat.
Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk még egy órán át kelni.
A mini pizzák közepére, csináljunk egy kis mélyedést, egyenként kenjük be mindegyiket a felvert tojással, a paradicsomot keverjük össze az olívaolajjal, a sóval, a borssal, a szószt osszuk el a pizzácskákon, és a tetejükre tegyük rá az apró kockákra vágott mozzarellát. Locsoljuk meg egy csöppnyi olívaolajjal és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, süssük kb. 25 percig 200 fokon.
Tálalás előtt díszítsük friss bazsalikommal.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.