Marha hátszín zöldségmártással
Hozzávalók:
600 gr marha hátszín egyben
2 pohár olívaolaj
2 gerezd foghagyma
1 db zellerszár
1 db közepes sárgarépa
1 fej közepes hagyma
1 csokor petrezselyem
2 maréknyi zsemlemorzsa
2 bőséges evőkanálnyi parmezán sajt
Só
Szemes bors
Elkészítés:
A húst kössük össze spárgával, hogy főzés közben megtartsa a formáját, tegyük bele egy mély lábosba, öntsük rá az olívaolajat és annyi vizet, hogy ellepje, dobjuk bele a foghagymát, a hagymát, a zellert, a sárgarépát egészben, néhány szem borsot, enyhén sózzuk meg. Tegyük fel alacsony lángra, és fedő alatt hagyjuk főni legalább 2 órán keresztül vagyis, amíg teljesen meg nem puhul és a víz fele el nem párolog róla.
Ha kész vegyük ki a főzőléből, hagyjuk kihűlni, ezután vágjuk vékony szeletekre és tegyük egy sütőtálra.
A főzőlében maradt, puha zöldségekhez adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselymet, a parmezán sajtot és addig főzzük, amíg egy egészen krémes szószt nem kapunk.
A szósszal locsoljuk meg a húst, és néhány percre helyezzük be a meleg sütőbe. Rögtön tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.