Márványos-gesztenyés sütemény
Hozzávalók:
100 gr vaj
250 gr gesztenye liszt
50 gr búzaliszt
200 gr cukor
125 ml tej+2 kiskanálnyi
20 gr keserű kakaópor
2 db tojás
½ zacskó sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Keverjük egészen habosra a puha vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a két tojást és folytassuk tovább a keverést, amíg teljesen krémszerű nem lesz.
Egy mély tálba öntsük bele a kétfajta lisztet, tegyük bele a sütőport, a szódabikarbónát, alaposan forgassuk össze, aztán apránként adagoljuk a vajas keverékünkhöz felváltva a tejjel. Az így kapott tésztát osszuk ketté, az egyik felét dolgozzuk össze a kakaóporral és a maradék 2 kanál tejjel.
Vajazzunk ki egy sütőformát és a kétféle tésztát, felváltva simítsuk bele, hogy elérjük a márványos hatást.
Helyezzük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 45 percig
Hagyjuk kihűlni, borítsuk ki a sütőformából és porcukorral vagy kakaóval megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.