Sütőtökös, gorgonzolás muffin - mint előétel
Hozzávalók 10-12 muffinhoz:
120 gr liszt
200 gr sütőtök pép
2 db tojás
100 gr gorgonzola
60 ml olívaolaj
½ kiskanál szódabikarbóna
Só
Elkészítés:
A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.
Egy tálba öntsük bele a lisztet, tegyük hozzá a sót, a szódabikarbónát, majd keverjük össze a tojásokkal, az olajjal, a gorgonzolával és a sütőtökpürével. A muffin sütőformát béleljük ki maffin papírokkal, mindegyikbe rakjunk kb. 2 evőkanálnyi keveréket és a 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 20-25 percig.
Hagyjuk kicsit hűlni és máris tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.