Tengeri herkentyűs tésztahengerek
200 gr friss tésztából készült lap
600 gr hal vegyesen, tengeri herkentyűk – garnélarák, apró tintahal, kagyló –, lazac és tőkehal
1 szál zeller
2 gerezd fokhagyma
1 pohár száraz fehérbor
Snidling szálak
20 gr reszelt parmezán sajt
Kakukkfű
1 csokor petrezselyem
1 db. citrom
Olívaolaj
Só
Piros bors
Elkészítés
Egy serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott zellert és fokhagymát, adjuk hozzá a feldarabolt halakat a következő sorrendben: először a tintahalat, majd a tőkehalat és a lazacot, ezután következhet a megpucolt kagyló és legvégül a garnélarák. Ízesítsük egy kis sóval és öntsük rá a száraz fehérbort is, addig pároljuk, amíg minden finom puha nem lesz.
A tészta lapokat főzzük ki bő, forrásban lévő sós vízben, csöpögtessük le, és tegyük rá egy tiszta konyharuhára.
Minden egyes lapot töltsünk meg a hal-keverékkel, tekerjük össze, kössük meg a snidling szálakkal, és a tekercseket helyezzük bele egy olajjal kikent tűzállótálba.
A parmezánt, a kakukkfüvet, a citrom lereszelt héját és a petrezselymet daráljuk össze és a piros borssal együtt, szórjuk a halas tésztahengerek tetejére, tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 10 percig.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.