HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.11.21. 16:26 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Tengeri herkentyűs tésztahengerek

intervista-gastronomica-a-domenico-pennone-de-L-WTnq78.jpeg

200 gr friss tésztából készült lap

600 gr hal vegyesen, tengeri herkentyűk – garnélarák, apró tintahal, kagyló –, lazac és tőkehal

1 szál zeller

2 gerezd fokhagyma

1 pohár száraz fehérbor

Snidling szálak

20 gr reszelt parmezán sajt

Kakukkfű

1 csokor petrezselyem

1 db. citrom

Olívaolaj

Piros bors

vino-e-olio.jpg

Elkészítés

Egy serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott zellert és fokhagymát, adjuk hozzá a feldarabolt halakat a következő sorrendben: először a tintahalat, majd a tőkehalat és a lazacot, ezután következhet a megpucolt kagyló és legvégül a garnélarák. Ízesítsük egy kis sóval és öntsük rá a száraz fehérbort is, addig pároljuk, amíg minden finom puha nem lesz.

A tészta lapokat főzzük ki bő, forrásban lévő sós vízben, csöpögtessük le, és tegyük rá egy tiszta konyharuhára.

Minden egyes lapot töltsünk meg a hal-keverékkel, tekerjük össze, kössük meg a snidling szálakkal, és a tekercseket helyezzük bele egy olajjal kikent tűzállótálba.

 A parmezánt, a kakukkfüvet, a citrom lereszelt héját és a petrezselymet daráljuk össze és a piros borssal együtt, szórjuk a halas tésztahengerek tetejére, tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 10 percig.

Melegen tálaljuk.

piatto-pronto-terrina-tovagliolo-sfondo-giallo_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr854918548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása