HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.12.17. 13:16 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sajtos burgonya soufflé

280_280__images_Products 3_008434.jpgHozzávalók:

4 db tojás

2 db közepes méretű burgonya

100 gr füstölt scamorza sajt

50 gr reszelt parmezán sajt

150 gr füstölt hasalja szalonna

Snidling

Kb. 500 gr besamel mártáshoz:

50 gr vaj

50 gr liszt

Fél liter tej

Szerecsendió

recipe-18288.jpg

Elkészítés:

Főzzük puhára a meghámozott, feldarabolt burgonyát és nyomjuk össze. Vágjuk apró kockákra a szalonnát, reszeljük le a scamorza sajtot és aprítsunk fel pár szál snidlinget.

A besamel mártáshoz, olvasszuk fel a vajat, kicsit futtassuk meg benne a lisztet, apránként, állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a hideg tejet, egy csipet sót, a szerecsendiót és hagyjuk besűrűsödni. Miután elkészült, keverjük bele a széttört burgonyát, a szalonnát, a parmezánt, a scamorzát, és a snidlinget. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a keményre vert fehérjéket is. Kis szuflé tálkákat kenjünk ki vajjal, szórjuk körbe zsemlemorzsával és osszuk el bennük a keveréket.

Rakjuk be 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 15-20 percig, amíg a tetejük aranysárga nem lesz.

Azonnal tálaljuk!

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr964969776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása