Sajtos burgonya soufflé
Hozzávalók:
4 db tojás
2 db közepes méretű burgonya
100 gr füstölt scamorza sajt
50 gr reszelt parmezán sajt
150 gr füstölt hasalja szalonna
Snidling
Kb. 500 gr besamel mártáshoz:
50 gr vaj
50 gr liszt
Fél liter tej
Só
Szerecsendió
Elkészítés:
Főzzük puhára a meghámozott, feldarabolt burgonyát és nyomjuk össze. Vágjuk apró kockákra a szalonnát, reszeljük le a scamorza sajtot és aprítsunk fel pár szál snidlinget.
A besamel mártáshoz, olvasszuk fel a vajat, kicsit futtassuk meg benne a lisztet, apránként, állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a hideg tejet, egy csipet sót, a szerecsendiót és hagyjuk besűrűsödni. Miután elkészült, keverjük bele a széttört burgonyát, a szalonnát, a parmezánt, a scamorzát, és a snidlinget. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a keményre vert fehérjéket is. Kis szuflé tálkákat kenjünk ki vajjal, szórjuk körbe zsemlemorzsával és osszuk el bennük a keveréket.
Rakjuk be 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 15-20 percig, amíg a tetejük aranysárga nem lesz.
Azonnal tálaljuk!
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.