Boldog Új Évet olasz módra!
Kezdjük egy ütős narancs koktéllal:
1 l Prosecco vagy száraz pezsgő
600 ml frissen facsart narancs
125 ml Gin
2 kávéskanál cukor (ízlés szerint)
Facsarjuk ki a narancsokat, és a levet öntsük szét 6 lehűtött pezsgőspohárba. Töltsük a poharakba a Proseccot, majd végezetül koronázzuk meg az egészet a Ginnel. Ízlés szerint tegyünk a koktélokba egy kevés cukrot, keverjük fel, és máris koccinthatunk a vendégeinkkel.
Előételként jöjjön egy pofon egyszerű lazac kehely:
1 kehely elkészítéséhez szükséges hozzávalók:
2 evőkanál kockára vágott friss lazac
2 evőkanál Philadelphia típusú krémsajt
1 evőkanál tejföl
Friss kapor
Olívaolaj
Citrom
Só
Bors
Locsoljuk meg a lazacot egy kevéske olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Alaposan keverjük össze a krémsajtot a tejföllel, picit sózzuk meg, reszeljünk bele egy kis citromhéjat. Üvegpoharak alját töltsük meg ezzel a keverékkel, helyezzük rájuk a lazacot és díszítsük a kaporral.
Első fogásnak nagyszerű választás a sütőben sült töltött conchiglioni – óriás kagylótészta.
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr conchiglione tészta (óriás kagylótészta)
2 nagyobb tojás
300 gr mirelit spenót
150 gr pecorino sajt
Só
Bors
Szerecsendió
500 ml kész paradicsomszósz
Vaj
Elkészítés:
Forrásban lévő, bőséges sós vízben főzzük ki a tésztát, amikor kész szűrjük le és tegyük félre.
Dolgozzuk össze a felolvasztott spenótot a tojásokkal, 120 gr sajttal, adjunk hozzá egy csipetnyi szerecsendiót, sót, borsot, és töltsük meg az óriás kagylókat ezzel a keverékkel.
Egy kivajazott tepsire rakjuk egymás mellé a töltött kagylókat, locsoljuk rájuk egyenletesen a paradicsomszószt, szórjuk meg a maradék pecorino sajttal, tegyünk a tetejükre néhány vajdarabkát és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig.
Melegen tálaljuk.
A főfogás természetesen a szilveszteri vacsora elmaradhatatlan finomsága, a cotechino lencsével.
Hozzávalók 4 személy részére:
250 gr lencse
Egy darab előfőzött cotechino, vagyis kicsontozott sertéslábba töltött kolbászhús.
1 fej hagyma
1 db sárgarépa
1 zellerszár
Babérlevél
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
Só
Bors
Elkészítés:
Mossuk meg a lencsét folyóvíz alatt, majd tegyük bele egy nagyobb lábasba, öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, és legalább két órán keresztül hagyjuk ázni.
A megtisztított és feldarabolt zöldségeket pirítsuk pár percig olívaolajon, ezután adjuk hozzá a lencsét is, és az egészet főzzük még egy rövid ideig együtt, majd öntsük bele a kevés meleg vízben feloldott paradicsompürét, jól keverjük össze és eresszük fel annyi meleg vízzel, hogy a lencsét ellepje. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük babérlevéllel, fedjük le és alacsony lángon, addig főzzük, amíg a lencse egészen puha nem lesz, az elfőtt vizet mindig pótoljuk.
A megfőzött cotechino-ból vágjunk 12-16 vékony szeletet és a lencsével együtt tálaljuk.
Szépek, gazdagok és szerencsések leszünk!
Desszertnek kínáljunk Pandorot fagyival és tejszínhabbal.
Hozzávalók 10 adag elkészítéséhez:
Néhány szelet Pandoro
900 gr fagylalt ízlés szerint
500 ml friss tejszín
5 kanál vaníliás porcukor
90 gr mogyoró granulátum
Elkészítés:
Vágjunk ki a Pandoro szeletekből tíz darab kis lemezkét, majd helyezzük ezeket 10 tálka aljára. Verjük fel a tejszínt jó keményre, fokozatosan hozzáöntve a vaníliás porcukrot. Adagoljuk ki a fagylaltot a kis kelyhekbe a Pandoro tetejére. Tegyük a tejszínt habnyomózsákba és díszítsük a fagyit egy nagy adag tejszínhabbal, a tetejét pedig szórjuk meg mogyoró granulátummal.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.