HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.26. 07:35 Ízek Művészete

Cékla carpaccio naranccsal
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Cékla carpaccio naranccsal

okoriegeszsegcekla_8QMT1259868759.jpg

Hozzávaló 4 személy részére:

3 db kisebb cékla

2 db narancs

1 csokor petrezselyem

1 kiskanál köménymag

3 evőkanál olívaolaj

Bors

FA0076-Arancia.jpg

Elkészítés:

A céklákat jól mossuk meg, ha szükséges kefével is súrolhatjuk, és egészben tegyük fel főni, annyi vízben, hogy ellepje. Fedő alatt, kis lángon puhítsuk, a főzővízbe tegyünk egy kis cukrot, így nem veszti el a színét. Leszűrve hideg vízbe rakjuk, mert úgy a héja könnyebben leválik, majd meghámozzuk.

A köménymagot szórjuk egy teflon edénybe, enyhén pirítsuk meg, majd öntsük rá az olívaolajat és még 5 percig, pirítsuk egészen kis lángon.

Hámozzuk meg a narancsokat és szedjük szét gerezdekre egy tálka fölött, amibe összegyűjtjük a lecsöppenő levet. A céklákat szeleteljük vékonyra, rakjuk egymás mellé egy tálra, felváltva a narancs gerezdekkel. A narancsok felfogott levéhez, öntsük hozzá az olívaolajban pirított köménymagot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ezzel a kis öntettel, locsoljuk meg a narancsos céklát. Tálalás előtt díszítsük frissen felaprított petrezselyemmel, pirított kenyérrel kínáljuk.

carpaccio-di-barbabietola-allarancio.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr105105851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása