Cékla carpaccio naranccsal
Hozzávaló 4 személy részére:
3 db kisebb cékla
2 db narancs
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál köménymag
3 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A céklákat jól mossuk meg, ha szükséges kefével is súrolhatjuk, és egészben tegyük fel főni, annyi vízben, hogy ellepje. Fedő alatt, kis lángon puhítsuk, a főzővízbe tegyünk egy kis cukrot, így nem veszti el a színét. Leszűrve hideg vízbe rakjuk, mert úgy a héja könnyebben leválik, majd meghámozzuk.
A köménymagot szórjuk egy teflon edénybe, enyhén pirítsuk meg, majd öntsük rá az olívaolajat és még 5 percig, pirítsuk egészen kis lángon.
Hámozzuk meg a narancsokat és szedjük szét gerezdekre egy tálka fölött, amibe összegyűjtjük a lecsöppenő levet. A céklákat szeleteljük vékonyra, rakjuk egymás mellé egy tálra, felváltva a narancs gerezdekkel. A narancsok felfogott levéhez, öntsük hozzá az olívaolajban pirított köménymagot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ezzel a kis öntettel, locsoljuk meg a narancsos céklát. Tálalás előtt díszítsük frissen felaprított petrezselyemmel, pirított kenyérrel kínáljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.