HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.11. 17:14 Ízek Művészete

Citromos borjúszelet
Napi receptajánlónk: Húsok

Citromos borjúszelet

137842628.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 szép nagy borjúszelet

2 és ½ citrom

40 gr vaj

1 dl száraz fehérbor

2 csokor petrezselyem

Liszt

Bors

Rozmaring ágak díszíteni

LIMONI.jpg

Elkészítés:

A húsokat klopfoljuk ki, hogy vékony, puha szeleteket kapjunk. Facsarjuk 1 citrom levét, öntsük egy nagyobb tálba, reszeljünk bele egy kevés citromhéjat is (ízlés szerint), majd helyezzük el ebben a páclében a hússzeleteket. Tegyük legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

Miután kiemeltük a citromból és lecsöpögtettük, forgassuk bele a húsokat sóval összekevert lisztbe, jól nyomkodjuk meg, hogy beborítsa a teljes felületüket. Egy teflon serpenyőben olvasszuk fel a vajat, óvatosan rakjuk bele a hússzeleteket és közepes lángon, mindkét oldalukat süssük aranyszínűre. Ezután öntsük hozzá a bort, hagyjuk elpárologni, sózzuk, borsozzuk, csökkentsük a lángot, locsoljuk meg fél citrom kifacsart levével, és főzzük 1-2 percig, sűrű mártást kell kapnunk. Vegyük ki a húsokat a serpenyőből, a megmaradt citrom levébe keverjünk egy evőkanál lisztet és gyors mozdulatokkal, állandóan keverve, ezt is dolgozzuk bele a citrommártásba. Az egészet hagyjuk még egyet rottyanni alacsony lángon, majd bőségesen locsoljuk meg a mártással a hússzeleteket, díszítsük a felaprított petrezselyemmel és rozmaring ágakkal. Máris tálalhatjuk!

scaloppine-al-limone.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés parmezán tagliatelle tőkehal mogyoró apartman olíva művészetek városnézés ördöghal ízek italia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr655217235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása