Citromos borjúszelet
Hozzávalók 4 személy részére:
4 szép nagy borjúszelet
2 és ½ citrom
40 gr vaj
1 dl száraz fehérbor
2 csokor petrezselyem
Liszt
Só
Bors
Rozmaring ágak díszíteni
Elkészítés:
A húsokat klopfoljuk ki, hogy vékony, puha szeleteket kapjunk. Facsarjuk 1 citrom levét, öntsük egy nagyobb tálba, reszeljünk bele egy kevés citromhéjat is (ízlés szerint), majd helyezzük el ebben a páclében a hússzeleteket. Tegyük legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Miután kiemeltük a citromból és lecsöpögtettük, forgassuk bele a húsokat sóval összekevert lisztbe, jól nyomkodjuk meg, hogy beborítsa a teljes felületüket. Egy teflon serpenyőben olvasszuk fel a vajat, óvatosan rakjuk bele a hússzeleteket és közepes lángon, mindkét oldalukat süssük aranyszínűre. Ezután öntsük hozzá a bort, hagyjuk elpárologni, sózzuk, borsozzuk, csökkentsük a lángot, locsoljuk meg fél citrom kifacsart levével, és főzzük 1-2 percig, sűrű mártást kell kapnunk. Vegyük ki a húsokat a serpenyőből, a megmaradt citrom levébe keverjünk egy evőkanál lisztet és gyors mozdulatokkal, állandóan keverve, ezt is dolgozzuk bele a citrommártásba. Az egészet hagyjuk még egyet rottyanni alacsony lángon, majd bőségesen locsoljuk meg a mártással a hússzeleteket, díszítsük a felaprított petrezselyemmel és rozmaring ágakkal. Máris tálalhatjuk!
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.