Narancsos kagyló
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg vongole kagyló
1 kisebb sárgarépa
½ póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 babérlevél
1 db narancs lereszelt héja és kinyomott leve
5 evőkanál olívaolaj
Frissen őrölt bors
Snidling
Elkészítés:
A kagylót először mossuk meg hideg, folyóvíz alatt, majd legalább 1 órára áztassuk be hideg, sós vízbe, hogy minden szennyeződés lejöjjön róla.
A narancs héját hámozzuk le vékony csíkokban, a levét pedig facsarjuk ki. Egy nyeles serpenyőben melegítsük fel az olajat és pirítsuk meg rajta az apróra vágott répát, fokhagymát, póréhagymát, majd mikor kaptak már egy kis színt, dobjuk rájuk a leszűrt, lecsöpögtetett kagylókat, a babérlevelet, locsoljuk meg az egészet a narancs levével és élénk lángon, többször megrázogatva, addig főzzük, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Csupán a legvégén borsozzuk ízlés szerint. Ezután szedjük ki a kagylókat a serpenyőből és tartsuk melegen.
A főzőlevébe tegyük bele a narancshéj csíkokat és várjuk meg, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön. Amikor elkészült, öntsük rá a még meleg kagylókra és snidlinggel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.