HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.17. 16:54 Ízek Művészete

Narancsos kagyló
Napi receptajánlónk: Halételek

Narancsos kagyló

13108clams.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

1 kg vongole kagyló

1 kisebb sárgarépa

½ póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

1-2 babérlevél

1 db narancs lereszelt héja és kinyomott leve

5 evőkanál olívaolaj

Frissen őrölt bors

Snidling

FA0076-Arancia.jpg

Elkészítés:

A kagylót először mossuk meg hideg, folyóvíz alatt, majd legalább 1 órára áztassuk be hideg, sós vízbe, hogy minden szennyeződés lejöjjön róla.

A narancs héját hámozzuk le vékony csíkokban, a levét pedig facsarjuk ki. Egy nyeles serpenyőben melegítsük fel az olajat és pirítsuk meg rajta az apróra vágott répát, fokhagymát, póréhagymát, majd mikor kaptak már egy kis színt, dobjuk rájuk a leszűrt, lecsöpögtetett kagylókat, a babérlevelet, locsoljuk meg az egészet a narancs levével és élénk lángon, többször megrázogatva, addig főzzük, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Csupán a legvégén borsozzuk ízlés szerint. Ezután szedjük ki a kagylókat a serpenyőből és tartsuk melegen.

A főzőlevébe tegyük bele a narancshéj csíkokat és várjuk meg, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön. Amikor elkészült, öntsük rá a még meleg kagylókra és snidlinggel megszórva tálaljuk.

 preview.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra szoba szállás bárány olaj főzés élmény festészet hal gasztronómia citrom ételek pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró apartman olíva toscana italia Film parmigaino regiano cozze vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr845231676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása