HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.29. 08:18 Ízek Művészete

Gyöngyszemek az itáliai művészetekből
Építészet
Palazzo Pretorio Certaldo

Gyöngyszemek az itáliai művészetekből

Építészet

Palazzo Pretorio Certaldo

Certaldo.-Palazzo-Pretorio.jpg

Itália épületeit bemutató sorozatunkat, kezdjük mindjárt Toszkána egyik gyöngyszemével, a certaldói  Palazzo Pretorióval.

Certaldo első hivatalos történelmi megjelenése 1164-re datálható, ekkor említik meg a „Várat” Barbarossa (Rőtszakállú) Frigyes császár adománylevelében, mint a prátói Alberti grófok hűbérbirtokát. A Mastio, vagyis a Fő Torony, amit később beépítettek az egykori vár helyén emelkedő Praetori Palotába, minden kétséget kizáróan a Korai Középkorban épült, majdnem biztosra vehető, hogy longobárd vagy frank eredetű, végső formáját a X-XI. században nyerte el.

A várat mind a mai napig aktívan használják, többek között esküvőket rendeznek a hangulatos belső udvarban, az évezredes falak között.

certaldo2.jpg

Aki csak teheti látogasson el Certaldóba,  Boccaccio városába, és ha teheti nézze meg magát a Palazzo Pretoriot is. Megéri.

A posztjaink rendezetten megtalálhatóak a honlapunkon http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia szardinia Olaszország Film Vatikán parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr685252031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása