Zsályás ricotta torta
Hozzávalók 6 személy részére:
1 kg ricotta
40 gr vaj + még egy kevés a forma kikenéséhez
200 gr reszelt parmezán
2 db tojás
1 db édes burgonya
12 db zsályalevél
1 csokor petrezselyem
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Alaposan dolgozzuk össze a ricottát a parmezánnal, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük bele a masszába a darabokra tépegetett zsályalevelek felét, és a felaprított petrezselymet is.
Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, öntsük bele a keveréket, a meghámozott, hosszú, függőleges csíkokra szelt burgonyát rakjuk körbe a tetején, locsoljunk rá egy kevés olívaolajat és tegyük be a 190 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Közben egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg benne a maradék zsályaleveleket, ezután szedjük ki papírtörlőre. Amikor a torta elkészült, hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten, majd borítsuk egy tálra, díszítsük a sült zsályalevelekkel és tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.