Tavaszi gezemice
Hozzávalók 4 személy részére:
250 gr friss borsó kifejtve
Fél kg zsenge cukkini
250 gr ricotta
2 db tojás
50 gr reszelt parmezán sajt
1 ág majoránna
50 gr zsemlemorzsa
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Egy tálban fel kell verni a tojásokat egy csipet sóval és kevés őrölt borssal. Ezután keverjük hozzá a gyufaszálnyi vékonyságura vágott cukkinit, a forró vízben kb. 10 percig előfőzött borsót, a ricottát, a parmezánt és a felaprított majoránnát. Alaposan dolgozzuk össze az egészet, szükség esetén még tehetünk hozzá egy kis sót. Olajozzunk ki egy 26 cm átmérőjű jénai tálat, szórjuk körbe zsemlemorzsával, öntsük bele a keveréket és a tetejére is szórjunk zsemlemorzsát. Locsoljuk meg olívaolajjal és süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig, amíg a teteje szép aranyszínű nem lesz. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.