HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.12. 11:56 Ízek Művészete

Tengeri sügér só kéregben
Napi receptajánlónk: Halételek

Tengeri sügér só kéregben

branzino_o_spigola_macchiata_-dicentrarchus_punctatus-2.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

2 db. egyenként 600 gr-os tengeri sügér (branzino), de használhatunk más, hasonló halat is (spigola, dentice, orata)

Két ág kakukkfű

2 csokor petrezselyem

2 gerezd fokhagyma

2 kg nagyszemű tengeri só

Olívaolaj

Bors

kakukkfu.jpg 

Elkészítés:

Orata-al-sale2.jpg

A halak belsőségeit távolítsuk el, de a pikkelyeket nem kell lekaparni. Alaposan mossuk meg kívül-belül, majd töröljük szárazra. Ezután a hasüregükbe tegyünk 1-1 ág kakukkfüvet, 1-1 csokor petrezselymet, 1-1 gerezd félbevágott fokhagymát és szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ízlés szerint tehetünk még bele citromkarikákat, sőt megszórhatjuk a citrom lereszelt héjával is. A hasüreget szorítsuk össze, és a halakat kenjük be olívaolajjal. Egy magasabb szélű tepsi aljára öntsünk kb. 2 cm vastag sóréteget, erre fektessük rá a halakat, borítsuk be a maradék sóval és alakítsunk ki rajtuk egységes kérget. Rakjuk be a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre a halakat kb. 30 perc alatt. Tálalhatjuk a só kéregben, melyet egy villa segítségével törjünk szét.

piatto-pronto-teglia-bicchiere-limoni k.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: 

http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés kagyló kolostor apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia Olaszország Film Zene Vatikán Szicília


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr505357168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása