Tengeri sügér só kéregben
Hozzávalók 4 személy részére:
2 db. egyenként 600 gr-os tengeri sügér (branzino), de használhatunk más, hasonló halat is (spigola, dentice, orata)
Két ág kakukkfű
2 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 kg nagyszemű tengeri só
Olívaolaj
Bors
Elkészítés:
A halak belsőségeit távolítsuk el, de a pikkelyeket nem kell lekaparni. Alaposan mossuk meg kívül-belül, majd töröljük szárazra. Ezután a hasüregükbe tegyünk 1-1 ág kakukkfüvet, 1-1 csokor petrezselymet, 1-1 gerezd félbevágott fokhagymát és szórjuk meg frissen őrölt borssal. Ízlés szerint tehetünk még bele citromkarikákat, sőt megszórhatjuk a citrom lereszelt héjával is. A hasüreget szorítsuk össze, és a halakat kenjük be olívaolajjal. Egy magasabb szélű tepsi aljára öntsünk kb. 2 cm vastag sóréteget, erre fektessük rá a halakat, borítsuk be a maradék sóval és alakítsunk ki rajtuk egységes kérget. Rakjuk be a tepsit a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre a halakat kb. 30 perc alatt. Tálalhatjuk a só kéregben, melyet egy villa segítségével törjünk szét.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.