HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.06.15. 08:13 Ízek Művészete

Hideg málnafelfújt
Napi receptajánlónk: Édességek

Hideg málnafelfújt

images.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

200 gr Philadelphia krémsajt

10 gr lapzselatin

2 tojásfehérje

80 gr cukor

220 gr málna

40 gr fehér csokoládé

Néhány mentalevél

Csipetnyi só

glassa-formaggio-470x312.jpg

Elkészítés:

Turmixoljuk össze a málnát, pár szem kivételével, amit tegyünk félre a díszítéshez, majd passzírozzuk át egy szűrőn keresztül. A zselatinlapokat puhítsuk fel hideg vízben, nyomkodjuk ki, ezután egy kis edényben egészen alacsony hőmérsékleten feloldjuk folyékonyra 2 kanál vízben. A csokit aprítsuk kockákra és olvasszuk fel vízgőz fölött, majd a philadelphia krémsajttal, és 40 gr cukorral keverjük egészen habosra. Tegyük bele a feloldott zselatint is, osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyik feléhez adjuk hozzá a málnapépet.

A tojásfehérjéket verjük egészen habosra a maradék 40 gr cukorral és egy csipet sóval. Ezt is osszuk két egyenlő részre, az egyik felét keverjük a málnás krémhez, a másikat pedig a simához. Négy üvegpoharat tekerjünk körbe sütőpapírból kivágott csíkokkal, úgy, hogy legalább 5 cm-rel magasabbra nyúljanak a peremüknél és fogjuk össze tűzőgéppel. Rétegezzük a kétféle krémet felváltva a poharakba, majd legalább 4-6 órára rakjuk be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt szedjük le a sütőpapír csíkokat a poharakról, és díszítsük a felfújtat málnaszemekkel és mentalevéllel.

4768_38.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

2 komment

Címkék: fagylalt kultúra utazás szállás olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia citrom ételek sajt pihenés parmezán articsóka apartman olíva művészetek városnézés ízek italia Olaszország Film Zene Vatikán


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr615362236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szürke Ló 2013.06.16. 14:46:07

És most hússzor leírjuk egy papírra, hogy
málnafelfújt
krumplileves
borsófőzelék
magyartanár.
süti beállítások módosítása