Hideg málnafelfújt
Hozzávalók 4 adaghoz:
200 gr Philadelphia krémsajt
10 gr lapzselatin
2 tojásfehérje
80 gr cukor
220 gr málna
40 gr fehér csokoládé
Néhány mentalevél
Csipetnyi só
Elkészítés:
Turmixoljuk össze a málnát, pár szem kivételével, amit tegyünk félre a díszítéshez, majd passzírozzuk át egy szűrőn keresztül. A zselatinlapokat puhítsuk fel hideg vízben, nyomkodjuk ki, ezután egy kis edényben egészen alacsony hőmérsékleten feloldjuk folyékonyra 2 kanál vízben. A csokit aprítsuk kockákra és olvasszuk fel vízgőz fölött, majd a philadelphia krémsajttal, és 40 gr cukorral keverjük egészen habosra. Tegyük bele a feloldott zselatint is, osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyik feléhez adjuk hozzá a málnapépet.
A tojásfehérjéket verjük egészen habosra a maradék 40 gr cukorral és egy csipet sóval. Ezt is osszuk két egyenlő részre, az egyik felét keverjük a málnás krémhez, a másikat pedig a simához. Négy üvegpoharat tekerjünk körbe sütőpapírból kivágott csíkokkal, úgy, hogy legalább 5 cm-rel magasabbra nyúljanak a peremüknél és fogjuk össze tűzőgéppel. Rétegezzük a kétféle krémet felváltva a poharakba, majd legalább 4-6 órára rakjuk be a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt szedjük le a sütőpapír csíkokat a poharakról, és díszítsük a felfújtat málnaszemekkel és mentalevéllel.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Szürke Ló 2013.06.16. 14:46:07
málnafelfújt
krumplileves
borsófőzelék
magyartanár.
Ízek Művészete 2013.06.17. 07:19:08