Borsós farfalle sonkával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr farfalle tészta vagy bármilyen más rövid tészta
300 gr friss, kifejtett borsó
130 gr főtt sonka egyben
3 szál újhagyma
Reszelt parmezán sajt, ízlés szerint
50 ml főzőtejszín
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A megtisztított újhagymákat aprítsuk fel, kicsit pirítsuk meg 2-3 evőkanál olívaolajon, majd adjuk hozzá a kifejtett, megmosott zöldborsót is és kb. 6-8 percig hagyjuk összeérni az ízeket. Öntsük fel egy pohár vízzel, és alacsony lángon főzzük kb. 15 percig. Közben a sonkát vágjuk fel apró kockákra, és amikor a borsó főzőleve már szinte teljesen elpárolgott, keverjük bele a sonkát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és még néhány percig pirítsuk az egészet együtt. A legvégén öntsük bele a tejszínt, hagyjuk egyet rottyanni és máris kész.
Néhány csepp citromlével meglocsolva és parmezánnal megszórva tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.