HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.09. 13:57 Ízek Művészete

Borsós farfalle sonkával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Borsós farfalle sonkával

Farfalle_Pasta.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr farfalle tészta vagy bármilyen más rövid tészta

300 gr friss, kifejtett borsó

130 gr főtt sonka egyben

3 szál újhagyma

Reszelt parmezán sajt, ízlés szerint

50 ml főzőtejszín

Olívaolaj

Bors

cotto.jpgElkészítés:

A megtisztított újhagymákat aprítsuk fel, kicsit pirítsuk meg 2-3 evőkanál olívaolajon, majd adjuk hozzá a kifejtett, megmosott zöldborsót is és kb. 6-8 percig hagyjuk összeérni az ízeket. Öntsük fel egy pohár vízzel, és alacsony lángon főzzük kb. 15 percig. Közben a sonkát vágjuk fel apró kockákra, és amikor a borsó főzőleve már szinte teljesen elpárolgott, keverjük bele a sonkát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és még néhány percig pirítsuk az egészet együtt. A legvégén öntsük bele a tejszínt, hagyjuk egyet rottyanni és máris kész.

Néhány csepp citromlével meglocsolva és parmezánnal megszórva tálaljuk.

farfalle-prosciutto-cotto-e-piselli.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás pápa szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia ételek sajt pihenés kagyló articsóka apartman olíva művészetek városnézés ördöghal ízek italia szerzetesrend Olaszország Film Milánó Vatikán Szicília


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr765397560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása