HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.16. 17:00 Ízek Művészete

Sütőben sült pennette mozzarellával
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Sütőben sült pennette mozzarellával

pennette.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr pennette tészta

200 gr mozzarella

400 gr érett paradicsom

300 gr kifejtett borsó

1 fej hagyma

1 csokor bazsalikom

4 evőkanál reszelt parmezán sajt

4 evőkanál olívaolaj

Bors

mozzarella-2.jpgElkészítés:

A paradicsomokat dobjuk pár másodpercre forrásban lévő vízbe, majd húzzuk le a héjukat és vágjuk fel nagyobb darabokra. A felaprított hagymát pirítsuk meg egy kicsit olívaolajon, adjuk hozzá a paradicsomot, a borsót, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk főni 15-20 percig. Mielőtt levesszük a tűzről, tegyük bele a csíkokra szelt bazsalikomleveleket is. Közben főzzük a tésztát forrásban lévő, sós vízben nagyon roppanósra, szűrjük le, keverjük össze a paradicsomos-borsós szósz háromnegyedével, 100 gr apróra vágott mozzarellával és egy kevés reszelt parmezánnal. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal, rakjuk bele a tészta felét, a tetejére tegyünk egy keveset a megmaradt szószból, szórjunk rá 50 gr felaprított mozzarellát és kis reszelt sajtot. Ezt a réteget borítsuk be a tészta másik felével, öntsük rá az összes félretett szószt, és osszuk el rajta a megmaradt, felkockázott mozzarellát és a reszelt sajtot.

Helyezzük a jénai tálat a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük a tésztánkat kb. 10-15 percig, amíg a tetején szép aranyszínűre nem pirulnak a sajtok. Melegen tálaljuk.

89015853.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás pápa szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia citrom ételek sajt borjú parmezán articsóka apartman olíva művészetek toscana ízek italia Olaszország Film Zene Vatikán


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr475407651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása