Sütőben sült pennette mozzarellával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr pennette tészta
200 gr mozzarella
400 gr érett paradicsom
300 gr kifejtett borsó
1 fej hagyma
1 csokor bazsalikom
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
A paradicsomokat dobjuk pár másodpercre forrásban lévő vízbe, majd húzzuk le a héjukat és vágjuk fel nagyobb darabokra. A felaprított hagymát pirítsuk meg egy kicsit olívaolajon, adjuk hozzá a paradicsomot, a borsót, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk főni 15-20 percig. Mielőtt levesszük a tűzről, tegyük bele a csíkokra szelt bazsalikomleveleket is. Közben főzzük a tésztát forrásban lévő, sós vízben nagyon roppanósra, szűrjük le, keverjük össze a paradicsomos-borsós szósz háromnegyedével, 100 gr apróra vágott mozzarellával és egy kevés reszelt parmezánnal. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal, rakjuk bele a tészta felét, a tetejére tegyünk egy keveset a megmaradt szószból, szórjunk rá 50 gr felaprított mozzarellát és kis reszelt sajtot. Ezt a réteget borítsuk be a tészta másik felével, öntsük rá az összes félretett szószt, és osszuk el rajta a megmaradt, felkockázott mozzarellát és a reszelt sajtot.
Helyezzük a jénai tálat a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük a tésztánkat kb. 10-15 percig, amíg a tetején szép aranyszínűre nem pirulnak a sajtok. Melegen tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.