Tintahalas spaghetti
Hozzávalók 4 személy részére:
450 gr spaghetti
4 megtisztított tintahal
2 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
4 db cseresznye paradicsom
1 nagy csokor friss petrezselyem
4 evőkanál olívaolaj
Mandulaforgács
Só
Bors
Elkészítés:
Melegítsük fel az olajat, dobjuk bele az egész fokhagymákat, hagyjuk kicsit pirulni, majd adjuk hozzá a megtisztított, alaposan megmosott és felkarikázott tintahalakat. Főzzük kb. 10-15 percig, ezután öntsük rá a bort, várjuk meg, amíg elpárolog, tegyük bele a negyedekbe vágott paradicsomokat, a felaprított petrezselymet és közepes lángon érleljük össze az ízeket még 3-4 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lobogó, sós vízben főzzük ki a tésztát roppanósra, keverjük össze a tintahallal, a tetejére szórjunk mandulaforgácsot és melegen tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.