HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.31. 07:00 Ízek Művészete

Friss nyári pasta
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Friss nyári pasta

spaghetti_alla_chitarra1.jpgHozzávalók 4 személy részére:

400 gr bármilyen hosszú tészta

600 gr fürtös paradicsom

1 gerezd fokhagyma

1 csokor bazsalikom

1 csokor petrezselyem

5 evőkanál olívaolaj

Bors

furt_par_2.jpg

Elkészítés:

Mártsuk a paradicsomokat lobogó vízbe egy percre, majd csöpögtessük le, húzzuk le a héjukat, vágjuk fel, szedjük ki a magokat és a paradicsomok feldarabolt húsát, rakjuk egy tálba. Ízesítsük a szétnyomott fokhagymával, a felaprított bazsalikommal és petrezselyemmel, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, keverjük össze alaposan, majd tegyük be a hűtőszekrénybe bő 30 percre. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben, szűrjük le, öntsük rá a lehűlt friss paradicsomszószt, és máris tálalhatjuk. Ízlés szerint, főleg kánikulában fogyaszthatjuk hidegen is.

pasta-alla-crudaiola.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tőkehal articsóka apartman olíva művészetek ördöghal ízek italia szerzetesrend Olaszország Film cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr935435129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása