Friss nyári pasta
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr bármilyen hosszú tészta
600 gr fürtös paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
1 csokor petrezselyem
5 evőkanál olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Mártsuk a paradicsomokat lobogó vízbe egy percre, majd csöpögtessük le, húzzuk le a héjukat, vágjuk fel, szedjük ki a magokat és a paradicsomok feldarabolt húsát, rakjuk egy tálba. Ízesítsük a szétnyomott fokhagymával, a felaprított bazsalikommal és petrezselyemmel, locsoljuk meg az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, keverjük össze alaposan, majd tegyük be a hűtőszekrénybe bő 30 percre. Közben főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben, szűrjük le, öntsük rá a lehűlt friss paradicsomszószt, és máris tálalhatjuk. Ízlés szerint, főleg kánikulában fogyaszthatjuk hidegen is.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.