Petrezselymes csirkesaláta
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kb. 1.200 kg-os egész csirke
1 fej hagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 friss zellergumó a zöldjével együtt
2 db babérlevél
1 csokor friss petrezselyem
1 db citrom
3 evőkanál olívaolaj
Só
Szemes bors
Frissen őrölt bors
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk fel nagyobb darabokra. Pucoljuk meg a csirkét kívül-belül, és egészben tegyük egy vízzel teli magas lábasba a sárgarépával, a zellerrel, a hagymával, néhány szem egész borssal és a babérlevéllel együtt. Tegyünk bele egy kevés sót is, fedjük le, és ahogy elkezd forrni, rakjuk takarékra és főzzük legalább 40 percig. Amikor elkészült, vegyük ki a lábasból, csöpögtessük le, távolítsuk el a bőrét és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szedjük ki a csirkéből az összes csontot, a legegyszerűbb, ha ezt a műveletet kézzel csináljuk, majd aprítsuk fel a húsát. Egy mélyebb tálba facsarjuk bele a citrom levét, picit sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan keverjük össze az egészet. A megmosott, szárazra törölt petrezselymet aprítsuk fel és adjuk hozzá a keverékhez, majd apránként adagoljuk a mártáshoz az olívaolajat. Ízlés szerint belereszelhetünk egy kevés citromhéjat is.
Helyezzük a feldarabolt csirkét egy nagyobb tálra és locsoljuk meg bőségesen a citromos mártással.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.