HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.01. 09:54 Ízek Művészete

Petrezselymes csirkesaláta
Napi receptajánlónk: Húsok

Petrezselymes csirkesaláta

como-prepa_1350642010550.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

1 kb. 1.200 kg-os egész csirke

1 fej hagyma

1 nagyobb sárgarépa

1 friss zellergumó a zöldjével együtt

2 db babérlevél

1 csokor friss petrezselyem

1 db citrom

3 evőkanál olívaolaj

Szemes bors

Frissen őrölt bors

4EECD4AC-DA2C-4967-B9CF-56D04AE65F6C_SMALL.JPG

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk fel nagyobb darabokra. Pucoljuk meg a csirkét kívül-belül, és egészben tegyük egy vízzel teli magas lábasba a sárgarépával, a zellerrel, a hagymával, néhány szem egész borssal és a babérlevéllel együtt. Tegyünk bele egy kevés sót is, fedjük le, és ahogy elkezd forrni, rakjuk takarékra és főzzük legalább 40 percig. Amikor elkészült, vegyük ki a lábasból, csöpögtessük le, távolítsuk el a bőrét és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szedjük ki a csirkéből az összes csontot, a legegyszerűbb, ha ezt a műveletet kézzel csináljuk, majd aprítsuk fel a húsát. Egy mélyebb tálba facsarjuk bele a citrom levét, picit sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan keverjük össze az egészet. A megmosott, szárazra törölt petrezselymet aprítsuk fel és adjuk hozzá a keverékhez, majd apránként adagoljuk a mártáshoz az olívaolajat. Ízlés szerint belereszelhetünk egy kevés citromhéjat is.

Helyezzük a feldarabolt csirkét egy nagyobb tálra és locsoljuk meg bőségesen a citromos mártással.

pollo-freddo-al-prezzemolo.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra szoba szállás olaj szálloda főzés hal gasztronómia ételek sajt pihenés parmezán tagliatelle tőkehal kagyló articsóka apartman olíva művészetek ízek italia szerzetesrend Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr235437078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása