Spaghetti friss szardellával
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr spaghetti
200 gr friss, tisztított szardella
300 gr friss cseresznye paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db csípős paprika
1 csokor bazsalikom
1 csokor petrezselyem
5-6 evőkanál olívaolaj
Só
Elkészítés:
Futassuk meg olívaoljon a feldarabolt fokhagymákat és a paprikát, majd adjuk hozzá a négyfelé vágott paradicsomokat is. Hagyjuk főni az egészet kb. 15 percig, ezután tegyük bele a megtisztított, alaposan megmosott és szárazra törölt szardellákat, a felaprított bazsalikomot és petrezselymet, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és főzzük még néhány percig. A lobogó sós vízben kifőzött tésztát, forgassuk meg a szardellás szószban, majd pár percig hagyjuk összeérni az ízeket. Melegen tálaljuk, petrezselyemmel és esetleg egy kis zsemlemorzsával megszórva.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.