Sonkás-zsályás palacsinta
Hozzávalók 4 személy részére:
150 gr főtt sonka egyben
1 db tojás
50 gr liszt
1 pohár száraz fehérbor
2 szál zsálya
1 csokor petrezselyem
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a tojást a liszttel, a borral és ugyanannyi vízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük be 1 órára a hűtőszekrénybe.
Adjuk hozzá az egyforma nagyságú kockákra darabolt sonkát, az egészen apróra szelt zsályát és petrezselymet a tészta-keverékhez. Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben, kanalanként adagoljuk bele a kis „palacsintákat” és mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Itassuk le a felesleges zsiradékot papírtörlővel és melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Húsok
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.