HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.19. 12:19 Ízek Művészete

Sonkás-zsályás palacsinta
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sonkás-zsályás palacsinta

Prosciutto-cotto.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

150 gr főtt sonka egyben

1 db tojás

50 gr liszt

1 pohár száraz fehérbor

2 szál zsálya

1 csokor petrezselyem

Olívaolaj

Bors

110341_zsalya03.jpg

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a tojást a liszttel, a borral és ugyanannyi vízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük be 1 órára a hűtőszekrénybe.

Adjuk hozzá az egyforma nagyságú kockákra darabolt sonkát, az egészen apróra szelt zsályát és petrezselymet a tészta-keverékhez. Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben, kanalanként adagoljuk bele a kis „palacsintákat” és mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Itassuk le a felesleges zsiradékot papírtörlővel és melegen tálaljuk.

frittelle_salvia_prosciutto.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt utazás pápa szoba szállás bárány olaj szálloda élmény táj festészet ételek sajt borjú tagliatelle articsóka apartman olíva művészetek ördöghal Olaszország Zene Rossini Velence parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr725466819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása