Friss tonhal citrusfélékkel
Hozzávalók 4 személy részére:
400 gr friss tonhal egyben
2 db narancs
4 db citrom
1 evőkanál kapribogyó
1 csokor mentalevél
Olívaolaj
Só
Fehérbors
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a citrusféléket, töröljük szárazra, majd óvatosan hámozzuk le 1 db narancs és 1 db citrom héját és aprítsuk fel egészen vékony csíkokra.
Nyomjuk ki mindkét narancs és 1 db citrom levét, öntsük egy tálba, adjuk hozzá a csíkokra szelt héjakat, locsoljuk meg 4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Az így kapott mártást alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett kicsit hagyjuk besűrűsödni, majd vegyük le a tűzről.
A tonhalat vágjuk hajszálvékony szeletekre, egy tál aljára helyezzünk citromkarikákból készített „ágyat”, és a tetején rendezzük el szép, gusztusosan a halszeleteket. Locsoljuk rájuk egyenletesen a citrus mártást, díszítsük kapribogyóval, a mentalevelekkel, és rögtön tálalhatjuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.