HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.08.22. 12:31 Ízek Művészete

Friss tonhal citrusfélékkel
Napi receptajánlónk: Halételek

Friss tonhal citrusfélékkel

thunnus-thynnus-98020_large.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr friss tonhal egyben

2 db narancs

4 db citrom

1 evőkanál kapribogyó

1 csokor mentalevél

Olívaolaj

Fehérbors

tarocco-arance-rosse.jpgElkészítés:

Alaposan mossuk meg a citrusféléket, töröljük szárazra, majd óvatosan hámozzuk le 1 db narancs és 1 db citrom héját és aprítsuk fel egészen vékony csíkokra.

Nyomjuk ki mindkét narancs és 1 db citrom levét, öntsük egy tálba, adjuk hozzá a csíkokra szelt héjakat, locsoljuk meg 4 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Az így kapott mártást alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett kicsit hagyjuk besűrűsödni, majd vegyük le a tűzről.

A tonhalat vágjuk hajszálvékony szeletekre, egy tál aljára helyezzünk citromkarikákból készített „ágyat”, és a tetején rendezzük el szép, gusztusosan a halszeleteket. Locsoljuk rájuk egyenletesen a citrus mártást, díszítsük kapribogyóval, a mentalevelekkel, és rögtön tálalhatjuk.

isole_di_sicilia_p065--420x520.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.

Jó étvágyat!

A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: 

http://izek-muveszete.lapunk.hu/.

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt szállás szálloda főzés élmény festészet citrom ételek tőkehal mogyoró articsóka apartman olíva toscana ördöghal ízek italia Olaszország Film Rossini parmigaino regiano


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr145470951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása