HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.17. 18:10 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Birslekvárral töltött kekszek

marmellata-mele-cotogne.jpeg

Hozzávalók kb. 30 darab keksz készítéséhez:

550 gr liszt

150 gr cukor

Birsalma lekvár

120 gr vaj

3 db tojás

1 zacskó instant élesztő

1 zacskó vanillin cukor

1 db citrom

lemons.jpg

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a sima és a vanillin cukrot, majd adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, a felolvasztott vajat, a tojásokat és legutoljára az élesztőt. Addig gyúrjuk, amíg tömör, sűrű tésztát nem kapunk, ezután nyújtsuk ki kb. fél cm vastagságura.

Egy kerek tésztaszaggatóval vágjunk ki köröket, a maradék tésztát ismét gyúrjuk össze, hogy újabb köröket tudjunk kivágni, ezt addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.

Tegyünk egy kiskanál birsalma lekvárt a körök közepére, és mindegyik tetejére helyezzünk egy másik kör alakú tésztalapot, az a lényeg, hogy jól nyomjuk össze az ujjunkkal, nehogy a töltelék kifollyon.

Rakjuk a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 180 fokon kb. 20 percig. Vegyük ki a sütőből, forgassuk meg és tegyük vissza még néhány percre.

Szórjuk meg porcukorral és langyosan tálaljuk.

DSCN40951-300x225.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.14. 18:07 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Bélszín csíkok pikáns szószban

bist fil 2.JPG

Hozzávalók 2 személy részére:

230 gr sovány marhafartő vagy bélszín

2 evőkanál olívaolaj

1 fej hagyma

100 gr gomba

2 gerezd fokhagyma

150 ml húsleves alaplé

25 gr vaj

1 kiskanál mustármag

1 csokor petrezselyem

Kevés worcestershire szósz

2 nagyobb szelet baguette

Bors

mustarmag_1.jpg

Elkészítés:

Melegítsük fel az olívaoljat egy nagyobb serpenyőben, és a csíkokra vágott húst süssük 3-4 percig, majd dobjuk mellé a felszeletelt hagymát és gombát, a szétnyomott fokhagymákat és az egészet hagyjuk főni további 2-3 percig. Ezután öntsünk rá egy csepp worcestershire szószt, a húsleves alaplevet és még 2 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit a szósz. A legvégén sózzuk, borsozzuk.

Közben pirítsuk meg a baguetteket, olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a mustármagot, a felaprított petrezselymet, kenjük a kenyerekre, és pár percre dugjuk be a sütőbe.

Tálalhatjuk krumplipürével, és párolt zöldborsóval vagy akár friss, vegyes salátával.

605x250-BEEFY-FIX.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.14. 11:38 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Hagymával pirított tőkehal filé

merluzzo.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 szelet tőkehal filé összesen kb. 600 gr-nyi

1 db. nagyobb fej vörös hagyma

Borecet

Olívaolaj

Bors

aceto.jpg

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott halszeleteket töröljük szárazra, locsoljunk rájuk borecetet, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni 10 percig a pácban, hogy az ízek összeérjenek.

Kevés olívaolajat melegítsünk fel egy serpenyőben, helyezzük bele a hal filéket, a vékony karikákra szelt hagymát és kb. 3 percig, pirítsuk együtt, majd fordítsuk meg a halakat, és süssük fedő alatt 3-4 percig a másik oldalukat.

Melegen .tálaljuk, enyhén sós, olvasztott vajjal meglocsolva.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.12. 17:46 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Penne tonhallal és ribizlivel

tonno.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

500 gr penne tészta

200 gr jó minőségű tonhal konzerv

80 gr ribizli

1 db. citrom

4-5 levél bazsalikom

40 ml olívaolaj

Fehér bors

ribes.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a ribizlit, töröljük szárazra, tegyünk félre pár fürtöt, a többit óvatosan szemezzük le és turmixoljuk össze. A tonhalról öntsük le az olajat, és egy villával nyomjuk szét.

A megmosott citromot hámozzuk meg citromhéjvágóval és szeljük apró darabokra. A tésztát főzzük ki bő, sós vízben, majd szűrjük le, borítsuk egy tálba, öntsük rá az olívaolajat, a ribizli pépet, adjuk hozzá a tonhalat, a bazsalikom leveleket, a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze. Az egészben hagyott ribizli fürtökkel díszítve tálaljuk.

 pennette-al-tonno.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.11. 12:44 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Ricottás finomság

images (1).jpg

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

400 gr ricotta

6 db. olívaolajban eltett szárított paradicsom

50 gr magozott fekete olívabogyó

2 db. tojás

100 gr reszelt parmezán sajt

Bors

news-pasta_pomodori_secchi_ricotta.jpg

Elkészítés:

Kenjük ki olajjal az egy adagos formákat és szórjuk körbe egy kis reszelt parmezánnal. Mixeljük össze a ricottát a tojásokkal, adjuk hozzá a reszelt parmezánt, az apróra szelt szárított paradicsomokat és olívabogyókat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Töltsük meg ezzel a keverékkel a kis formákat és 180 fokos sütőben, süssük 30 percig.

Várjuk meg míg kihűlnek, mielőtt kiborítjuk a formából, friss, enyhén langyos kenyeret kínáljunk mellé.

001 (1)_1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


süti beállítások módosítása
Mobil