HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.02.23. 13:10 Ízek Művészete

Cukkini és pisztácia torta
Napi receptajánlónk: Édességek

Cukkini és pisztácia torta

images.jpg

Hozzávalók 6-8 személy részére:

300 gr lereszelt cukkini

150 gr pisztácia

250 gr cukor

250 gr liszt

200 gr napraforgó olaj

3 db tojás

1 zacskó sütőpor

1 zacskó vanillincukor

Liszt és vaj a tortaforma kikenéséhez

Kristálycukor díszítéshez

121-764x1024.jpg

Elkészítés:

Reszeljük le a cukkinit, nyomjuk ki a felesleges vizet és tegyük félre.

Daráljunk le 120 gr pisztáciát teljesen lisztesre 50 gr cukorral együtt.

A maradék cukorral keverjük egészen habosra a tojásokat, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a ledarált pisztáciát, az olajat, a sütőport, a vanillincukrot, és legvégül a reszelt cukkinit. Dobjunk bele egy maréknyi egészben hagyott pisztáciát is.

Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg homogén masszát nem kapunk.

Egy 24 cm átmérőjű tortaforma peremét kenjük ki vajjal, szórjuk meg liszttel, az aljára tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a tészta masszát. A tetejére szórjunk még pár szem pisztáciát és kristálycukrot. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e. Kicsit hagyjuk hűlni, szeljük fel és tálaljuk.

44-764x1024.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.22. 12:23 Ízek Művészete

Genovai pulykamell
Napi receptajánlónk: Húsok

Genovai pulykamell

1.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr pulykamell

40 szem zöld olívabogyó

50 gr fenyőmag

1 pohár száraz fehérbor

1 gerezd fokhagyma

1 evőkanál liszt

Olívaolaj

Bors

sogliola-pinoli.jpg

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg az egészben hagyott fokhagymát 3 evőkanál olívaolajon, majd tegyük bele a magozott olívabogyókat, hagyjuk főni pár percig, aztán adjuk hozzá a fenyőmagot. A szeletekre vágott, kicsit kikloffolt pulykamelleket fektessük a fenyőmagokra és az olívabogyókra, úgy, hogy a hús ne érjen a serpenyő aljához.

Miután ízesítettük sóval és borssal, főzzük egészen alacsony lángon 10 percig, majd öntsünk rá fél pohár langyos vizet, amiben előtte feloldottuk az 1 evőkanál lisztet.

Hagyjuk főni még 10 percig, ezután öntsük rá a bort és várjuk meg, amíg elpárolog.

Helyezzük a pulykamell szeleteket langyos tányérokra, locsoljuk meg a szafttal és díszítsük olívabogyókkal és fenyőmaggal.

piatto-pronto-posate-ingredienti_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.20. 14:41 Ízek Művészete

Tepsis tüskéscápa
Napi receptajánlónk: Halételek

Tepsis tüskéscápa

PESCE_PALOMBO.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

4 tüskéscápa szelet

2 db. közepes nagyságú burgonya

2 fej hagyma

4 olajban eltett szardella filé

2 ág tárkony

4 evőkanál olívaolaj

Bors

hagyma.jpg

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát vágjuk egészen vékony karikákra, béleljünk ki egy jénai tálat, vagy egy sütőformát akkora méretű sütőpapírral, hogy be tudjuk vele fedni a tálat. Kenjük be 2 kanál olívaolajjal az alját és helyezzük el rajta a burgonyát. A megtisztított hagymát is szeljük egészen vékony karikákra, a felét rakjuk a burgonya tetejére, erre fektessük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd borítsuk be a maradék hagymakarikákkal, és a lecsöpögtetett és feldarabolt szardella filékkel. Locsoljuk meg 2 kanál olívaolajjal és az egyik ág tárkony leveleit, szórjuk a tetejére, a sütőpapír lelógó felével borítsuk be a tálat és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre.

Tálalás előtt morzsoljuk az elkészült hal tetejére a megmaradt tárkony leveleket.

07_pesce_p077--420x520.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.19. 12:00 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Tagliolini tészta garnélarákkal és cukkinivel

3855775.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

300 gr tagliolini tészta

350 gr cukkini

25 db. garnélarák

1 gerezd fokhagyma

1 dl fehérbor

Olívaolaj

Bors

zucchini in a basket.jpg

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a garnélarákokat, a cukkiniket vágjuk ketté, majd szeljük fel apró darabokra. Serpenyőben melegítsünk egy kevés olívaolajat, dobjuk bele a szétzúzott fokhagymát, 1-2 perc után adjuk hozzá a rákokat, hagyjuk pár percig pirulni, ezután locsoljuk meg a fehérborral, és szinte rögtön beletehetjük a cukkini darabkákat is. Az egészet kb. 10 percig főzzük együtt. A bő, sós vízben kifőzött tésztát, öntsük rá a kész szószra, csöpögtessünk a tetejére egy kis olívaolajat, jól forgassuk össze és azonnal tálaljuk.

tagliolini.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2013.02.19. 08:24 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Ropogós sonka kosarak, stracchino sajttal és körtével töltve

prosciutto-crudo.jpg

Hozzávalók 8 adag elkészítéséhez:

200 gr nyers sonka

400 gr stracchino sajt

2 db vilmoskörte

Tökmag

Méz

Citromlé

Bors

stracchino_01.jpg

Elkészítés:

Hámozzuk meg a körtét, vágjuk kockákra, tegyük egy tálba, öntsük le citromlével és hagyjuk pácolodni. Béleljünk ki muffin formákat sonka szeletekkel, nyugodtan kilóghatnak a formából, sütés közben úgyis összeugranak. Tegyük be 200 fokos sütőbe kb. 10 percre, ügyeljünk arra, nehogy megégjenek. Hagyjuk kihűlni, vegyük ki a sült sonka kosarakat a formákból és töltsük meg a belsejüket a sajttal, a felkockázott körte darabokkal, a tetejükre szórjunk tökmagot és frissen őrölt borsot. Legvégül locsoljuk meg bőségesen az elkészített kosárkáinkat mézzel.

cestini_prosciutto_pere_stracchino2 1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


süti beállítások módosítása
Mobil