HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.03.05. 14:52 Ízek Művészete

Ruccolás gnocchi
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Ruccolás gnocchi

cap122_1.JPGAz egyik előző nagy posztunkhoz kapcsolódik ez a híres jelenet.

Külön elismerés, dicséret jár annak, aki kitalálja, melyik filmből való!

Hozzávalók 4 személy részére:

1 kg lisztes burgonya

300 gr liszt

3 csokor ruccola

1 gerezd fokhagyma

100 gr pecorino sajt

8 evőkanál olívaolaj

Bors

6249592-pile-of-fresh-ruccola-lettuce-over-white-background.jpgElkészítés:

A megmosott ruccolából tegyünk félre egy kisebb adagot, a többit, a félbevágott fokhagymával együtt dogjuk forrásban lévő vízbe, fedjük le, és közepes lángon főzzük 2-3 percig. Ezután szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd aprítsuk fel, és picit sózzuk meg.

Közben tegyük fel főni a burgonyát héjában, ha már puha, hámozzuk meg, és krumplinyomóval törjük össze. Adjuk hozzá a lisztet, a ruccolát, ízesítsük két bőséges csipetnyi sóval, és gyúrjunk belőle lágy, puha tésztát, de a kezünkről le kell válnia.

A tésztából ökölnyi adagokat szakítunk, hosszú rúddá sodorjuk, majd ujjbegynyi darabokra vágjuk, és egyenként rányomjuk egy villa domború felére.

A gnocchikat beledobjuk forrásban lévő, sós vízbe, azonnal megkeverjük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére. Miután leszűrtük, borítsuk bele egy tálba, morzsoljuk a gnocchikra a pecorino sajtot, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjunk rá frissen őrölt borsot és díszítsük a félretett ruccola levelekkel.

Gnocchi-al-pesto-di-rucola.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

2 komment

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr725118064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ideasz 2013.03.07. 19:39:51

GF III Vincent&Mary ?

Ízek Művészete 2013.03.09. 08:24:23

Gratulálunk a nagyon szép megfejetéshez! :-)
süti beállítások módosítása