HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.18. 16:53 Ízek Művészete

Bárány articsókával és szardellával
Napi receptajánlónk: Húsok

Bárány articsókával és szardellával

805e9c6e2cfd9bad18eeef5f2d6f0ee2.jpgHozzávalók 4 személy részére:

1 kg báránycomb

4 db olívaolajban eltett articsókaszív

2 ág rozmaring

1 ág menta

6 gerezd fokhagyma

2 dl száraz fehérbor

10 db sóban eltett szardella

2 evőkanál liszt

2 evőkanál balzsamecet

Olívaolaj

cuore-di-carciofo_N2.jpg

Elkészítés:

Acciughe_sotto_sale.acciughe_salate.jpg

A jól megmosott és szárazra törölt húst, vágjuk fel kisebb darabokra, forgassuk meg lisztben, majd egy serpenyőben melegítsünk fel 3 evőkanál olajat, tegyük bele a szétzúzott fokhagymákat, egy ágacska rozmaringot, dobjuk rá a húst, kicsit sózzuk és pirítsuk szép aranyszínűre. Locsoljuk meg a borral, és nagy lángon hagyjuk elpárologni. Ezután takarjuk le egy fedővel, és kis lángon főzzük bő 30 percig. Félidőben adjuk hozzá, a lecsöpögtetett articsókaszíveket. Közben készítsük el az öntetet: egy tálban keverjük össze a nagyobb darabokra szelt szardellákat, a másik rozmaringágról lemorzsolt levelekkel, és a felaprított mentával, öntsük nyakon a balzsamecettel, és ne sajnáljuk tőle az olívaolajat sem. Hagyjuk az ízeket jól összeérni. Amint a bárányunk finom puhára főtt, máris ráönthetjük a mártást, pár percig még hagyjuk az egészet kicsit összefőni, majd azon nyomban, forrón tálaljuk.

Agnello-con-carciofi-e-acci-622x466.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek ördöghal ízek italia szardinia Olaszország Film parmigaino regiano cozze vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr135233521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása