Bárány articsókával és szardellával
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg báránycomb
4 db olívaolajban eltett articsókaszív
2 ág rozmaring
1 ág menta
6 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
10 db sóban eltett szardella
2 evőkanál liszt
2 evőkanál balzsamecet
Olívaolaj
Só
Elkészítés:
A jól megmosott és szárazra törölt húst, vágjuk fel kisebb darabokra, forgassuk meg lisztben, majd egy serpenyőben melegítsünk fel 3 evőkanál olajat, tegyük bele a szétzúzott fokhagymákat, egy ágacska rozmaringot, dobjuk rá a húst, kicsit sózzuk és pirítsuk szép aranyszínűre. Locsoljuk meg a borral, és nagy lángon hagyjuk elpárologni. Ezután takarjuk le egy fedővel, és kis lángon főzzük bő 30 percig. Félidőben adjuk hozzá, a lecsöpögtetett articsókaszíveket. Közben készítsük el az öntetet: egy tálban keverjük össze a nagyobb darabokra szelt szardellákat, a másik rozmaringágról lemorzsolt levelekkel, és a felaprított mentával, öntsük nyakon a balzsamecettel, és ne sajnáljuk tőle az olívaolajat sem. Hagyjuk az ízeket jól összeérni. Amint a bárányunk finom puhára főtt, máris ráönthetjük a mártást, pár percig még hagyjuk az egészet kicsit összefőni, majd azon nyomban, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.