HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.04.30. 16:24 Ízek Művészete

Pasta articsóka és spárga szósszal
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Pasta articsóka és spárga szósszal

carciofi-e-asparagi.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

3 db kisebb articsóka

1 köteg zöld spárga

320 gr tészta, ízlés szerint lehet spagetti chitarra, linguine, farfalle, vagy bármilyen frisssen gyúrt, tojásos tészta

1 gerezd fokhagyma

1 kis zacskó sáfrány

100 gr ricotta

100 gr stracchino sajt (egészen lágy, enyhén kesernyés ízvilágú)

Vaj

Tej

Olívaolaj

Bors

aglio_fresco.jpg

Elkészítés:

Fejtsük le az articsókák külső, kemény, fás leveleit, vágjuk körbe a tetejüket, szeljük fel hosszában vékony darabokra és tegyük egy kevés tejjel higított vízbe, nehogy bebarnuljon.

Egy serpenyőben melegítsünk 3-4 evőkanál olívaolajat, dobjuk bele a szétnyomott fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá az articsókát is, sózzuk meg és főzzük puhára, de még maradjon roppanós. Szükség szerint öntsünk rá vizet.

Hámozzuk meg a spárgát a fej alatt 2 cm-rel kezdve, a zöld spárgáról mindenképpen fejtsük le az oldalán lévő vaskosabb „pikkelyeket” is. Csippentsük le a spárgafejeket, tegyük félre, a szárukat pedig daraboljuk apróra és egy kevés vajon kezdjük el párolni, csupán egy csipet sóval ízesítve. Amikor már félig-meddig megpuhult a spárgánk, beletehetjük a fejeket is a sáfránnyal együtt és az articsókához hasonlóan, főzzük roppanósra.

Közben tegyük fel főni a tésztát, lobogó, sós vízbe, a spárgához öntsük hozzá az articsókát a főzőlevével együtt, keverjünk bele egy diónyi vajat, óvatosan adagoljuk hozzá a ricottát és a stracchino sajtot, majd takarékon, addig keverjük, amíg krémes szószt nem kapunk. Ha szükséges kicsit hígíthatjuk a tészta főzőlevével. A legvégén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A leszűrt tésztát alaposan forgassuk meg a szószban és melegen tálaljuk.

Ne rontsuk el a friss zöldségek ízvilágát reszelt sajttal!

pasta-con-sugo-cremoso-di-carciofi-e-asparagi.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek szardinia Olaszország Film Vatikán parmigaino regiano cozze vongole


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr525257894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása