Pasta articsóka és spárga szósszal
Hozzávalók 4 személy részére:
3 db kisebb articsóka
1 köteg zöld spárga
320 gr tészta, ízlés szerint lehet spagetti chitarra, linguine, farfalle, vagy bármilyen frisssen gyúrt, tojásos tészta
1 gerezd fokhagyma
1 kis zacskó sáfrány
100 gr ricotta
100 gr stracchino sajt (egészen lágy, enyhén kesernyés ízvilágú)
Vaj
Tej
Olívaolaj
Só
Bors
Elkészítés:
Fejtsük le az articsókák külső, kemény, fás leveleit, vágjuk körbe a tetejüket, szeljük fel hosszában vékony darabokra és tegyük egy kevés tejjel higított vízbe, nehogy bebarnuljon.
Egy serpenyőben melegítsünk 3-4 evőkanál olívaolajat, dobjuk bele a szétnyomott fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá az articsókát is, sózzuk meg és főzzük puhára, de még maradjon roppanós. Szükség szerint öntsünk rá vizet.
Hámozzuk meg a spárgát a fej alatt 2 cm-rel kezdve, a zöld spárgáról mindenképpen fejtsük le az oldalán lévő vaskosabb „pikkelyeket” is. Csippentsük le a spárgafejeket, tegyük félre, a szárukat pedig daraboljuk apróra és egy kevés vajon kezdjük el párolni, csupán egy csipet sóval ízesítve. Amikor már félig-meddig megpuhult a spárgánk, beletehetjük a fejeket is a sáfránnyal együtt és az articsókához hasonlóan, főzzük roppanósra.
Közben tegyük fel főni a tésztát, lobogó, sós vízbe, a spárgához öntsük hozzá az articsókát a főzőlevével együtt, keverjünk bele egy diónyi vajat, óvatosan adagoljuk hozzá a ricottát és a stracchino sajtot, majd takarékon, addig keverjük, amíg krémes szószt nem kapunk. Ha szükséges kicsit hígíthatjuk a tészta főzőlevével. A legvégén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A leszűrt tésztát alaposan forgassuk meg a szószban és melegen tálaljuk.
Ne rontsuk el a friss zöldségek ízvilágát reszelt sajttal!
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Napi receptajánlónk: Halételek
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.