HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.05.02. 12:09 Ízek Művészete

Tavaszi egyveleg
Napi receptajánlónk: Húsok

Tavaszi egyveleg

kaiserteil.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

600 gr marhacomb

250 gr lapos zöldhüvelyű bokorbab

2 kisebb zsenge újrépa

2 db friss cukkini

1 csokor friss majoránna

2 fej mogyoróhagyma

1 evőkanál liszt

1 dl száraz fehérbor

2 dl húsleves alaplé

4 evőkanál olívaolaj

Rózsabors

taccole.jpg

Elkészítés:

A zöldbabot megmossuk, szálkáit lehúzzuk és a hüvelyeket egészben hagyva, sós, forrásban lévő vízben, 2-3 percig főzzük. Pucoljuk meg a répákat, vágjuk egészen vékony darabokra hosszanti irányban, és hasonló módon járjunk el a cukkinivel is. A répát dogjuk be kb. 1 percre, a cukkinit pedig kb. fél percre a zöldbab, forrásban lévő főzővizébe.

A húst szeleteljük fel, kicsit verjük ki klopfolóval és vágjuk csíkokra. Kapassuk meg az olajon a felaprított hagymát, tegyük bele a hús-csíkokat is, és élénk lángon pirítsuk pár percig. Öntsük le a borral, hagyjuk szinte teljesen elpárologni, majd szórjuk meg a húst liszttel, keverjük össze, és apránként adagoljuk hozzá az alaplevet. Ezután mehetnek bele a zöldségek is, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon főzzük az egészet még 10-15 percig.

Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét egy bő maréknyi friss majoránnával.

piatto-pronto-bicchieri-tovagliolo-giallo-posate_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet hal gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán tagliatelle tőkehal kagyló mogyoró articsóka apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia szardinia Olaszország Film parmigaino regiano cozze


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr565261655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása