Tavaszi egyveleg
Hozzávalók 4 személy részére:
600 gr marhacomb
250 gr lapos zöldhüvelyű bokorbab
2 kisebb zsenge újrépa
2 db friss cukkini
1 csokor friss majoránna
2 fej mogyoróhagyma
1 evőkanál liszt
1 dl száraz fehérbor
2 dl húsleves alaplé
4 evőkanál olívaolaj
Só
Rózsabors
Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, szálkáit lehúzzuk és a hüvelyeket egészben hagyva, sós, forrásban lévő vízben, 2-3 percig főzzük. Pucoljuk meg a répákat, vágjuk egészen vékony darabokra hosszanti irányban, és hasonló módon járjunk el a cukkinivel is. A répát dogjuk be kb. 1 percre, a cukkinit pedig kb. fél percre a zöldbab, forrásban lévő főzővizébe.
A húst szeleteljük fel, kicsit verjük ki klopfolóval és vágjuk csíkokra. Kapassuk meg az olajon a felaprított hagymát, tegyük bele a hús-csíkokat is, és élénk lángon pirítsuk pár percig. Öntsük le a borral, hagyjuk szinte teljesen elpárologni, majd szórjuk meg a húst liszttel, keverjük össze, és apránként adagoljuk hozzá az alaplevet. Ezután mehetnek bele a zöldségek is, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon főzzük az egészet még 10-15 percig.
Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét egy bő maréknyi friss majoránnával.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: Édességek
Heti menüajánlat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.