Mascarponés eper nyárson
Hozzávalók 12 adaghoz:
12 db nagyobb szem eper
100 gr mascarpone
200 gr friss tejszín
3 evőkanál barna cukor
Elkészítés:
Mossuk meg az epreket, töröljük szárazra, vágjuk 3 felé kereszt irányban, a leveleket hagyjuk rajtuk.
Verjünk fel 100 gr tejszínt, a mascarpone krémet keverjük ki, majd óvatosan adagoljuk hozzá a habot és tegyük az egészet egy nyomózsákba. Egy rövid kis pálcikára húzzuk fel a legnagyobb eper darabot a leveleivel felfelé mutató irányban, fejjel lefelé fordítva, az elvágott felére nyomjunk egy adag krémet, erre helyezzük rá az eper középső szeletét, megint jöhet egy réteg krém, és végül zárjuk le az eper csúcsával. A kikandikáló mascarpone krémet szórjuk meg barna cukorral. Miután elkészítettük mind a 12 adagot, tegyük egy tálcára az összes pálcikát, rakjuk be a hűtőszekrénybe és csak tálalás előtt vegyük ki.
A maradék felvert tejszínhabbal díszítve kínáljuk a vendégeinknek.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.