Sajtos-sonkás falatkák
Hozzávalók 4 személy részére:
4 db közepes méretű burgonya
100 gr nyers sonka vagy mortadella
100 gr bármilyen puha sajt pl. mozzarella, pecorino, füstölt provola
Parmezán sajt
Olívaolaj
Só
Bors
Kakukkfű
Elkészítés:
Vágjuk fel egészen vékony szeletekre a megpucolt burgonyákat, tegyük egy serpenyőbe és kevés olívaolajon, mindkét oldalukat pirítsuk pár perc alatt aranyszínűre. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd sózzuk, borsozzuk. Rakjuk a burgonya szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, helyezzünk rájuk egy-egy darabka puha sajtot, majd jöhetnek a sonka szeletek, készítsünk négy réteget az összetevőkből. A tetejüket szórjuk meg parmezánnel, és egy csipetnyi kakukkfűvel. Süssük 180 fokos sütőben kb. 15 percig, vagyis, amíg a sajt rá nem olvad a halmocskák tetejére. Természetesen szuper melegen tálaljuk!
Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Édességek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.