Leveles tésztába tekert spárga sonkával
Hozzávalók 4 személy részére:
8 szál zöld spárga
250 gr leveles tészta
8 nagyobb szelet nyers sonka
30 gr parmezán forgács
1 db tojás
Elkészítés:
Távolítsuk el a spárgák kemény, fás részét, hámozzuk meg a szárukat, kössük össze csokorba, és lobogó, sós vízben főzzük 8-10 percig roppanósra. Szedjük ki a vízből, hagyjuk kihűlni és megszáradni. Nyújtsuk ki a kész leveles tésztát, és hosszanti irányban vágjunk 8 csíkot, legyenek kb. 3 cm szélesek. Terítsük szét a sonka szeleteket, szórjuk meg a parmezán forgácsokkal, fektessük bele a spárgát és tekerjük körbe a sonkával. Ezután az egészet bugyoláljuk be a tészta csíkokba, spirál alakban. Kenjük körbe a felvert tojással, helyezzük a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokon süssük 15 percig, amíg a tészta finom ropogós, a tetejük pedig szép aranyszínű nem lesz.
Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
Napi receptajánlónk: Húsok
Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.