Kardhal falatok olívabogyóval
Hozzávalók 4 személy részére:
1 kg feldarabolt kardhal
350 gr cseresznyeparadicsom
100 gr zöld olívabogyó
70 gr fekete olívabogyó
2 gerezd fokhagyma
1 db chili paprika
1 dl száraz fehérbor
Olívaolaj
Friss bazsalikomlevelek
Só
Bors
Elkészítés:
Egy széles, lehetőleg teflon serpenyőben melegítsünk 2-3 evőkanál olívaolajat, dobjuk rá a szétnyomott fokhagymákat és a chili paprikát, hagyjuk picit pirulni, majd tegyük bele a kardhal darabkákat. Pár percig érleljük össze az ízeket, ezután locsoljuk meg a fehérborral, miután elpárolgott sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a haldarabok szép színt nem kapnak. Ekkor hozzáadhatjuk a feldarabolt paradicsomokat, az olívabogyókat, és a széttépkedett bazsalikomleveleket is. Fedjük le a serpenyőt és főzzük együtt az egészet még 5 percig. Melegen, bazsalikomlevelekkel megszórva tálaljuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájába.
Jó étvágyat!
A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/.
Ajánlott bejegyzések:
Heti menüajánlat.
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.