HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.13. 08:02 Ízek Művészete

Habkönnyű meggyes-joghurtos semifreddo
Napi receptajánlónk: Édességek

Habkönnyű meggyes-joghurtos semifreddo

tn_4391_meggy.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

500 gr jó minőségű natúr joghurt

2 tojásfehérje

200 ml habtejszín

90 gr porcukor

1 zacskó vaníliás cukor

10-12 szem magozott meggy

 

Díszítéshez:

 

Meggyszemek

Meggy öntet

joghurt_nagy.jpg

Elkészítés:

Vízgőz főlőtt, egészen alacsony lángon verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a vaníliás cukorral összekevert porcukorral, szép fényesnek kell lennie. Ezután néhány percre tegyük be a hűtőszekrénybe. Közben verjük fel a hűtő-hideg tejszínt is és keverjük a joghurthoz, majd végül nagyon óvatosan forgassuk bele a habbá vert tojásfehérjéket.

Egy hosszúkás, kb. 26 cm-es plum-cake formát, béleljünk ki folpackkal és öntsük bele a krém felét, rakjunk végig hosszában egy sor meggyet, erre helyezzük rá a maradék joghurtkrémet, a tetejét pedig locsoljuk meg egy kis meggyöntettel. Rakjuk be a mélyhűtőbe legalább 5-6 órára. Tálalás előtt, hagyjuk kicsit állni szobahőmérsékleten 10-15 percig, díszítsük meggyszemekkel, és máris fogyaszthatjuk.

P62653001.jpg

Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás pápa szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj torta festészet gasztronómia citrom ételek sajt pihenés borjú parmezán kagyló mogyoró articsóka kolostor apartman olíva művészetek városnézés toscana ördöghal ízek italia szerzetesrend szardinia Olaszország Film


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr715402728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása