Habkönnyű meggyes-joghurtos semifreddo
Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr jó minőségű natúr joghurt
2 tojásfehérje
200 ml habtejszín
90 gr porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
10-12 szem magozott meggy
Díszítéshez:
Meggyszemek
Meggy öntet
Elkészítés:
Vízgőz főlőtt, egészen alacsony lángon verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a vaníliás cukorral összekevert porcukorral, szép fényesnek kell lennie. Ezután néhány percre tegyük be a hűtőszekrénybe. Közben verjük fel a hűtő-hideg tejszínt is és keverjük a joghurthoz, majd végül nagyon óvatosan forgassuk bele a habbá vert tojásfehérjéket.
Egy hosszúkás, kb. 26 cm-es plum-cake formát, béleljünk ki folpackkal és öntsük bele a krém felét, rakjunk végig hosszában egy sor meggyet, erre helyezzük rá a maradék joghurtkrémet, a tetejét pedig locsoljuk meg egy kis meggyöntettel. Rakjuk be a mélyhűtőbe legalább 5-6 órára. Tálalás előtt, hagyjuk kicsit állni szobahőmérsékleten 10-15 percig, díszítsük meggyszemekkel, és máris fogyaszthatjuk.
Ha az ételt valamelyik ismerősének a figyelmébe szeretné ajánlani, ide, vagy a képre kattintva küldje el képeslap formájában.
Jó étvágyat!
(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:
http://izek-muveszete.lapunk.hu/ .
Ajánlott bejegyzések:
Napi receptajánlónk: Halételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.