HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2013.07.29. 15:59 Ízek Művészete

Füstölt lazac krémsajttal
Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Füstölt lazac krémsajttal

salmone_affumicato.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

8 szelet toast kenyér

400 gr jó minőségű krémsajt

4 evőkanál mustár

1 nagy csokor friss kapor

200 gr füstölt lazac

1 gerezd fokhagyma

Friss bazsalikomlevelek

Olívaolaj

Bors

kapor_level.jpg

Elkészítés:

Kevés olívaolajon kicsit futtassuk meg az egészben hagyott fokhagymát, majd vegyük ki és pirítsuk meg az olajban a felkockázott kenyér darabokat. Hagyjuk kihűlni, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és igazságosan osszuk szét négy üvegpohár alján. Keverjük egészen habosra a krémsajtot a felaprított kaporral, adagoljuk a kenyér kockák tetejére, ezt borítsuk be a csíkokra szelt lazaccal, és végül díszítsük bazsalikomlevéllel.

antipasto-estivo1.jpg

Amennyiben fel szeretné hívni valamely ismerőse figyelmét erre az ételre, küldje el a fotóját képeslap formájában, ide, vagy a képre kattintva.


Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon:

 http://izek-muveszete.lapunk.hu/ . )

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt kultúra utazás szoba szállás bárány olaj szálloda főzés élmény táj festészet hal gasztronómia citrom sajt pihenés borjú parmezán tőkehal articsóka apartman olíva művészetek ördöghal ízek italia szardinia Rossini Vatikán Szicília


A bejegyzés trackback címe:

https://az-izek-muveszete.blog.hu/api/trackback/id/tr15432293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása