HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.11.29. 08:22 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Rombuszhal narancsszószban

Pesce-rombo_N2.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

6 szelet rombuszhal filé (összesen kb. 800 gr)

3 fej lila hagyma

Kb. 20 szem fekete olívabogyó

2 db nagyobb narancs

Kb. 10 szál kakukkfű ág

Balzsamecet

Olívaolaj

Bors

tarocco-arance-rosse.jpgElkészítés:

Szeljük fel apróra a hagymát, sózzuk, borsozzuk, öntsünk rá balzsamecetet ízlés szerint, keverjünk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat, és osszuk el egy sütőpapírral bélelt tepsi alján. Helyezzük erre a halszeleteket, szórjuk a tetejükre az egészben hagyott olívabogyókat, enyhén sózzuk meg, tegyük rájuk a kakukkfű ágakat és locsoljuk meg a narancsok kifacsart levével. Rakjuk be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük bő 20 percig.

DSC05592.JPG

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.11.27. 16:53 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Spaghetti ricottával

Ricotta_cheese.png

Hozzávalók 4 személy részére:

400 gr spaghetti

500 gr friss ricotta

10 evőkanál reszelt parmezán sajt

Olívaolaj

Bors

 Parmigiano Reggiano.png

Elkészítés:

Forrásban lévő, sós vízbe tegyük be a tésztát főni. Közben egy edényben nyomjuk össze a ricottát, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a parmezánt, öntsünk rá két merőkanálnyit a tészta főzővizéből, és jól keverjük ki.

Egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olívaolajat, a kész tésztát borítsuk bele, és közepes lángon forgassuk meg benne, ezután keverjük össze a ricottakrémmel is.

Melegen tálaljuk, ízlés szerint a tetejére szórjunk még egy kis friss borsot és parmezánt.

Egyszerű, de nagyszerű!

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.11.26. 14:32 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Gorgonzola hab körtével

formaggio-Gorgonzola-piemontese.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

200 gr édes gorgonzola sajt

200 gr habtejszín

1 kiskanál portói bor

2 db szárított füge

1 db érett Vilmos körte

Pirítani való kenyér

Bors

Dieta-de-la-pera.jpg

Elkészítés:

Vágjuk le a gorgonzola kérgét, törjük apró darabokra, és egy üvegedényben keverjük egészen krémesre. Verjük fel a habot és óvatosan, alulról felfelé forgatva adjuk hozzá a sajthoz, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük bele a portóit is. Szeljük fel a szárított fügét, és ezt is dolgozzuk bele a habba.

Fedjük le az edényt folpackkal, és legalább két órára tegyük be a hűtőszekrénybe.

A körtét daraboljuk hajszálvékony szeletekre, tálalás előtt ezzel díszítsük a gorgonzola habot. Pirított kenyeret kínáljunk mellé.

Mousse-di-gorgonzola-e-fichi_avorigh.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.11.23. 13:27 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Mézes-csokis keksz

FARINA DI CASTAGNE.JPG

Hozzávalók kb. 10-12 személy részére:

200 gr gesztenyeliszt

400 gr fehérliszt

1 nagyobb narancs

200 gr étcsokoládé

1 csomag sütőpor

200 gr akácméz

125 ml olívaolaj

miele.jpg

Elkészítés:

Reszeljük le a megmosott, szárazra törölt narancs héját és facsarjuk ki a levét. Reszeljük le az étcsokoládét, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

Keverjük össze a kétféle lisztet a sütőporral, tegyük egy gyúródeszkára, a közepébe formáljunk egy kis mélyedést, öntsük bele a mézet, a narancs lereszelt héját, az olívaolajat és az egészet alaposan gyúrjuk össze, amíg lágy tésztát nem kapunk. Ha esetleg túl száraz lenne, öntsünk hozzá a narancs kifacsart levéből. A csoki reszeléket csak akkor adjuk hozzá, amikor a tésztát már megfelelőnek találjuk, és jól dolgozzuk bele. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, osszuk ketté, az egyik feléből vágjunk ki közepes méretű, virág alakú formákat, a másikból pedig kisebb méretűeket. A közepes virágokat helyezzük a tepsibe, kenjük meg egy kis vízzel, majd rakjuk rájuk, középre a kisebb formákat és a jó meleg sütőben süssük 10-15 percig.

Hagyjuk kihűlni, és máris kínálhatjuk.

Biscotti-autunnali-con-farina-di-castagne-miele-e-cioccolato-1-300x225.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.11.23. 08:56 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Máj vadász módra

fegato.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

700 gr borjúmáj

400 gr hámozott paradicsom

Néhány zsályalevél

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 pohár száraz fehérbor

3 evőkanál olívaolaj

Bors

pomodori_pelati.jpg

Elkészítés:

Pucoljuk meg a májat és vágjuk szeletekre. Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, tegyük bele a májat a zsályalevelekkel együtt és 2-3 percig, közben megfordítva, süssük magas lángon. A szétnyomott fokhagymákat keverjük össze a borral és öntsük a májra, várjuk meg, amíg a bor elpárolog, ezután a májat vegyük ki a serpenyőből. A pecsenyelébe rakjuk bele a feldarabolt, hámozott paradicsomot és hagyjuk főni kb. 15 percig fedő alatt. Tegyük vissza a májat az edénybe, sózzuk, borsozzuk, és az egészet főzzük még pár percig együtt. A legvégén szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.

piatto-pronto-posate-pepe-sale-canovaccio-salvia_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


süti beállítások módosítása
Mobil