HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.11.21. 16:26 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Tengeri herkentyűs tésztahengerek

intervista-gastronomica-a-domenico-pennone-de-L-WTnq78.jpeg

200 gr friss tésztából készült lap

600 gr hal vegyesen, tengeri herkentyűk – garnélarák, apró tintahal, kagyló –, lazac és tőkehal

1 szál zeller

2 gerezd fokhagyma

1 pohár száraz fehérbor

Snidling szálak

20 gr reszelt parmezán sajt

Kakukkfű

1 csokor petrezselyem

1 db. citrom

Olívaolaj

Piros bors

vino-e-olio.jpg

Elkészítés

Egy serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott zellert és fokhagymát, adjuk hozzá a feldarabolt halakat a következő sorrendben: először a tintahalat, majd a tőkehalat és a lazacot, ezután következhet a megpucolt kagyló és legvégül a garnélarák. Ízesítsük egy kis sóval és öntsük rá a száraz fehérbort is, addig pároljuk, amíg minden finom puha nem lesz.

A tészta lapokat főzzük ki bő, forrásban lévő sós vízben, csöpögtessük le, és tegyük rá egy tiszta konyharuhára.

Minden egyes lapot töltsünk meg a hal-keverékkel, tekerjük össze, kössük meg a snidling szálakkal, és a tekercseket helyezzük bele egy olajjal kikent tűzállótálba.

 A parmezánt, a kakukkfüvet, a citrom lereszelt héját és a petrezselymet daráljuk össze és a piros borssal együtt, szórjuk a halas tésztahengerek tetejére, tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 10 percig.

Melegen tálaljuk.

piatto-pronto-terrina-tovagliolo-sfondo-giallo_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.11.20. 10:55 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Zöld tagliatelle sütőtökkel

sfoglia-tagliatelle-verdi.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

400 gr zöld tagliatelle tészta

600 gr sütőtök

60 gr reszelt parmezán sajt

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

6 evőkanál olívaolaj

Bors

ricette-zucca.jpg

Elkészítés:

Vegyünk egy szép kerek alakú, formás sütőtököt, vágjuk le óvatosan a „kalapját”, távolítsuk el a magokat, vájjuk ki a húsát, és szeleteljük fel apró kockákra. A megpucolt, szétnyomott fokhagymákat, pirítsuk meg az olívaolajon a felaprított petrezselyem felével, majd adjuk hozzá a sütőtököt, pár percig érleljük össze az ízeket, ezután sózzuk, borsozzuk, csökkentsük a lángot, fedjük le, és 20-25 percig hagyjuk főni, amíg a sütőtök egészen puha nem lesz.

Közben forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát, ha kész szűrjük le, tegyük a megpuhult sütőtökhöz a megmaradt petrezselyemmel együtt és még 1-2 percig, jól forgassuk össze.

Tálaljuk a kivájt sütőtökben, reszelt parmezán sajttal megszórva.

untitled.bmp

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.11.19. 18:14 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Zöldséges frittelle

cavolfiore.jpgHozzávalók 4 személy részére:

1 fej kb. 1 kg-os karfiol

2 közepes burgonya

1 nagyobb répa

150 gr ricotta

1 gerezd fokhagyma

2 tojássárgája

1 csokor friss petrezselyem

3 evőkanál liszt

1 evőkanál olívaolaj

Bors

ricotta3.jpg

Elkészítés:

A karfiolrózsákat főzzük puhára sós vízben, majd egy szűrőben, villa segítségével törjük össze, így a felesleges vizet is kinyomjuk a karfiolból és hagyjuk kihűlni.

Közben a krumplikat főzzük meg héjában, ha már puhák öntsük le a vizet és várjuk meg, amíg kihűlnek.

Egy mély tálban keverjük össze a megpucolt és széttört krumplit, a nyersen lereszelt répát, a karfiolt, a ricottát, adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, a lisztet, a felaprított petrezselymet, a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan dolgozzuk össze az egészet sűrű masszává.

Egy teflon serpenyő alját kenjük ki olajjal, melegítsük fel, tegyünk bele 4-5 kanállal a keverékünkből, kis omletteket formázva.

Mindkét oldalukat süssük pár percig, amíg szép aranysárga színűk nem lesz.

Azonnal még melegen tálaljuk ezt a könnyű előételt.

15559497-frittelle-di-verdure-con-cavolo-su-un-piatto-bianco.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.11.17. 14:23 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Gesztenyehab

Marroni-giusti.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

150 gr olvasztani való csokoládé

200 gr gesztenyemassza

1 db. tojás fehérjéje

1,5 dl habtejszín

Fél evőkanál porcukor

Egy kis pohárka brandy

Csipet só

Ostya és színes cukordara a díszítéshez

cognac1.jpg

Elkészítés:

Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz fölött, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát, a brandy-t, dolgozzuk össze és hagyjuk kihűlni.

Verjük fel a habtejszínt a porcukorral és külön a tojásfehérjét is egy csipet sóval, majd óvatosan mindkettőt keverjük a csokis gesztenyekrémhez.

Rakjuk az elkészült habot üveg tálkákba, takarjuk le fóliával és legalább 3 órára, tegyük be a hűtőszekrénybe.

Ostyával és színes cukordarával díszítsük.

piatto-servito-bicchieri-cucchiaino-piattino-sfondo-rosa-cioccolato_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

 

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra szoba szállás olaj főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.11.15. 10:59 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Pulykamell csíkok olívabogyóval és szárított paradicsommal

sformatini-pomodori-secchi.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

450 gr pulykamell

1 fej mogyoróhagyma

Fekete és zöld olívabogyók ízlés szerinti mennyiségben

7-8 db szárított paradicsom

1 db chili paprika

1 pohár száraz fehérbor

1 pohár húsleves alaplé

Liszt

Olívaolaj

1 ág rozmaring

Bors

OliveOil.jpg

Elkészítés:

Vágjuk a pulykamellet csíkokra és forgassuk meg alaposan lisztben. Egy serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon az apróra szelt hagymát, a feldarabolt szárított paradicsomokkal és a chili paprikával együtt. Adjuk hozzá az olívabogyókat (ízlés szerint, egészben, vagy felaprítva), a húst és az egészet pirítsuk erős lángon 3 percig, közben többször keverjük meg, hogy a pulyka jól átvegye az ízeket. Sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a bort és várjuk meg, amíg elpárolog, ezután tegyük bele az alaplevet, a rozmaringot és hagyjuk főni alacsony lángon kb. 15 percig. Amikor kész, azonnal tálaljuk.

Piatto-pronto-posate-piatto-quadrato.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


süti beállítások módosítása
Mobil