HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.11.02. 08:33 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Sertés karaj gesztenyekrémmel

termek-913.jpg

Hozzávalók 6 személy részére:

1 kg sertés karaj

120 gr liszt

200 gr gesztenye

50 ml marsala bor

1 ág rozmaring

2-3 babérlevél

40 gr vaj

50 ml főzőtejszín

50 ml olívaolaj

Bors

Sport-e-nutrizione-Castagne.jpg

Elkészítés:

A kissé bevágott gesztenyét tegyük forrásban lévő vízbe, dobjuk bele a babérleveleket és főzzük kb. 50 percig.

Ezután csöpögtessük le, pucoljuk meg, a belsejét törjük össze egy villával, és turmixoljuk teljesen krémszerűvé a tejszínnel, a rozmaringgal, két evőkanál olívaolajjal, egy kevés sóval és borssal együtt.

Egy serpenyőbe öntsük bele a maradék olívaolajat, adjuk hozzá a vajat, melegítsük össze, és egyenként süssük meg benne szép aranyszínűre az előtte lisztben megforgatott karaj szeleteket, a legvégén sózzuk és borsozzuk.

A pecsenyelébe öntsük bele a marsala bort, helyezzük vissza a hús szeleteket a serpenyőbe és mindkét oldalukat még 2-2 percig, hagyjuk kicsit pirulni.

Helyezzük a húst tányérokra, borítsuk be a gesztenyeszósszal és melegen tálaljuk.

piatto-pronto-lonza-castagne_dettaglio_ricette_slider_grande3.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman művészetek városnézés ízek italia Olaszország


2012.10.31. 18:06 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Márna borsóágyon

marna.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet egyenként 80 gr-os márna

100 gr zöldborsó

1 fej mogyoróhagyma

1 db szép érett paradicsom

1 db narancs

1 csokor petrezselyem

4 vékony szelet bacon

Olívaolaj

Bors

pictures.jpg

Elkészítés:

A halszeleteket helyezzük egy tálba, locsoljuk meg a narancs kifacsart levével, egy evőkanál olívaolajjal, szórjuk rá az egészen apróra vágott petrezselyem felét, takarjuk le és tegyük be a hűtőbe 20 percre.

A felszeletelt mogyoróhagymát futtassuk meg egy kevés olívaolajon, tegyünk rá egy csipet sót, egy pici vizet és főzzük egészen puhára. Adjuk hozzá a zöldborsót is, és alacsony lángon hagyjuk főni együtt 10 percig, ha szükséges még sózzuk meg egy kicsit. Ezután turmixoljuk össze egy evőkanál olívaolajjal és a maradék, felaprított petrezselyemmel. Tartsuk melegen.

Vegyük ki a halszeleteket a pácból, töröljük meg és a bőrös felükkel lefelé, egy percig pirítsuk egy kevés olívaolajon, majd tegyük takarékra, szórjunk rájuk egy kis sót és fedjük le. Akkor van kész, ha a halszeletek teljesen kifehéredtek.

Közben a bacon szeleteket süssük egészen ropogósra, töröljük le róluk a felesleges zsiradékot.

A meleg borsószószt terítsük szét a tányérokon, helyezzük rájuk a márna szeleteket, a tetejükre a sült bacon szalonnát, díszítsük paradicsom kockákkal és friss őrölt borssal megszórva tálaljuk.

trigliepiselli_1.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.10.30. 13:02 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Rigatoni kelkáposztával

rigatoni_noodles-5823.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

400 gr rigatoni tészta

500 gr kelkáposzta

4 gerezd foghagyma

5 db apró csípős paprika

6 evőkanál olívaolaj

1 csokor petrezselyem

111296_kelkaposzta_600_2.jpg

Elkészítés:

 

Mossuk meg és vágjuk fel nagyobb darabokra a kelkáposztát, aprítsuk fel a foghagymákat. Tegyük a kelkáposztát forrásban lévő, sós vízbe, egy mélyebb lábasba, várjuk meg, míg újra forrni nem kezd, majd rakjuk bele a rigatoni tésztát is.

Közben egy szélesebb serpenyőbe öntsük bele az olajat, dobjuk rá a felaprított foghagymát, az apró csípős paprikákat és közepes lángon az egészet kissé pirítsuk meg, amikor a foghagyma már aranybarna színű lett, zárjuk el a tüzet és hagyjuk kihűlni.

Ezután öntsünk két merőkanálnyit a tészta és a kelkáposzta főzőlevéből a serpenyőbe, adjuk hozzá a felszeletelt petrezselymet, majd tegyük bele a megfőtt, leszűrt tésztát, a kelkáposztával együtt. A végén, nagy lángon hagyjuk, hogy az ízek kicsit összeérjenek állandóan kevergetve.

Jó melegen tálaljuk.

f114.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.10.29. 16:36 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Sütőtökös, gorgonzolás muffin - mint előétel

zucca.jpg

Hozzávalók 10-12 muffinhoz:

120 gr liszt

200 gr sütőtök pép

2 db tojás

100 gr gorgonzola

60 ml olívaolaj

½ kiskanál szódabikarbóna

gorgonzola-cheese1.jpg

Elkészítés:

A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.

Egy tálba öntsük bele a lisztet, tegyük hozzá a sót, a szódabikarbónát, majd keverjük össze a tojásokkal, az olajjal, a gorgonzolával és a sütőtökpürével. A muffin sütőformát béleljük ki maffin papírokkal, mindegyikbe rakjunk kb. 2 evőkanálnyi keveréket és a 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 20-25 percig.

Hagyjuk kicsit hűlni és máris tálalhatjuk.

muffin-alla-zucca.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.10.26. 16:32 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Márványos-gesztenyés sütemény

Castagne 037.jpg

Hozzávalók:

100 gr vaj

250 gr gesztenye liszt

50 gr búzaliszt

200 gr cukor

125 ml tej+2 kiskanálnyi

20 gr keserű kakaópor

2 db tojás

½ zacskó sütőpor

1 kiskanál szódabikarbóna

confezione-farina-castagne.jpg

Elkészítés:

Keverjük egészen habosra a puha vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a két tojást és folytassuk tovább a keverést, amíg teljesen krémszerű nem lesz.

Egy mély tálba öntsük bele a kétfajta lisztet, tegyük bele a sütőport, a szódabikarbónát, alaposan forgassuk össze, aztán apránként adagoljuk a vajas keverékünkhöz felváltva a tejjel. Az így kapott tésztát osszuk ketté, az egyik felét dolgozzuk össze a kakaóporral és a maradék 2 kanál tejjel.

Vajazzunk ki egy sütőformát és a kétféle tésztát, felváltva simítsuk bele, hogy elérjük a márványos hatást.

Helyezzük be a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 45 percig

Hagyjuk kihűlni, borítsuk ki a sütőformából és porcukorral vagy kakaóval megszórva tálaljuk.

2.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás szálloda főzés élmény táj festészet ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


süti beállítások módosítása
Mobil