HTML

Italia: Az ízek művészete! A művészetek íze!

Italia: Az ízek művészete! A Művészetek íze! Számomra a világ legtermészetesebb dolga szőröstül-bőröstül "szeretni bolondulásig"ezt a gyönyörű csizmát, ami soha nem megy ki a divatból, vagyis hát Itáliát. A két alapvető dolog, ami mindenkinek eszébe jut erről a "csodáról" az a sok remek étel és a művészetek kiapadhatatlan tárháza. Szeretném bebizonyítani, hogy ugyanolyan egyszerű ráérezni az itáliai művészet ízére, mint mondjuk abszolút profán módon egy tányér isteni spaghetti zamatára. http://izek-muveszete.lapunk.hu/

Friss topikok

2012.10.12. 13:58 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Édességek

Sütőtök torta

i_candida-sutotok.jpg

Hozzávalók:

Kb.1 kg sütőtök – 200 gr sütőtök pépet kell kapnunk

130 gr vaj

120 gr cukor

240 gr liszt

130 gr mazsola vagy csokoládé forgács

1 zacskó sütőpor

1 evőkanál reszelt narancshéj

1 evőkanál narancslé

1 evőkanál citromlé

60 gr porcukor

2_original.jpg

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, héjastól nagyobb kockákra szeljük, tepsire rakjuk és sütőben, közepes lángon legalább 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután egy villával nyomjuk össze teljesen péppé.

Egy tálban keverjük krémesre a lágy vajat, a cukorral, aztán apránként adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és a sütőtök pürét.

Tegyük bele kanalanként adagolva, a sütőporral összekevert lisztet, majd a narancs- és citromlevet is.

Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, és a legvégén dobjuk bele, az előtte beáztatott mazsolát vagy ízlés szerint, a csokoládé forgácsot.

Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, öntsük bele a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig.

Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral, de cukormázzal is boríthatjuk.

4581152254_86819b824c.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.10.11. 10:30 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Húsok

Húscsíkok ruccolával

images.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

600 gr marhahús

100 gr ruccola

Parmezán sajt

Olívaolaj

Fehér Bors

3258_1.jpg

Elkészítés:

Egy széles serpenyőben melegítsünk 5 evőkanál olívaolajat, dobjuk rá az előbb vékony szeletekre, majd csíkokra vágott húst, szórjuk meg borssal és hagyjuk 5-10 percig sülni, közben párszor forgassuk meg.

Mielőtt levesszük a tűzről, a megmosott, felaprított ruccolát tegyük a húshoz, és 1 percig hagyjuk még együtt főni. Csak a legvégén sózzuk meg, ízlés szerint.

Parmezán forgáccsal megszórva tálaljuk.

IMG_3112.JPG

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

Szólj hozzá!

Címkék: utazás szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.10.10. 14:30 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Halételek

Töltött szardella

acciughe-horz.jpg

Hozzávalók 4 személy részére:

600 gr lehetőleg nagyobbacska szardella

4 db burgonya

2 db zsemle

200 gr mortadella

2 db tojás

1 gerezd foghagyma

100 gr parmezán sajt

Tej

Friss majoranna ízlés szerint

Friss origano ízlés szerint

Olívaolaj

Bors

mortadella071309.jpg

Elkészítés:

Mossuk meg a halakat, a fejjel együtt távolítsuk el a belsőségeket is, az ujjunk segítségével, óvatosan nyissuk fel a hasuk mentén, szedjük ki a hátgerincet, ügyeljünk arra, hogy a két oldal, könyvszerűen terüljön el. Felhasználás előtt ismét öblítsük le a megpucolt halakat folyó víz alatt, majd töröljük szárazra.

A két zsemlét áztassuk tejfürdőbe, közben a felaprított mortadellát, a foghagymával és a majorannával együtt tegyük be egy mixerbe. Rakjuk bele az alaposan kifacsart zsemléket, a tojásokat, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, öntsünk az egészre egy kevés olajat és turmixoljuk össze.

A megtisztított burgonyát vágjuk fel vékony karikákra, sózzuk meg és rakjuk körbe egy kiolajozott sütőtál alján.

A burgonya karikákra helyezzük sugárirányban a szerdellákat és a tetejükön, osszuk el egyenletesen az összeturmixolt keveréket.

Szórjuk meg friss origanoval és tegyük be a 200 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.

Isteni csemege!

1.JPG

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.10.09. 16:21 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: I primi piatti-Első fogások

Sütőtökös gnocchi

1_original.jpg

Hozzávalók 8 személy részére:

Egy kb. 2 kg-os sütőtök

500 gr liszt

2 db tojás sárgája

Zsályalevél

100 gr vaj

80 gr reszelt ementáli sajt

preview_1.jpg

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, a tököt vágjuk félbe és tegyük be a sütőbe kb. 30 percre, majd vegyük ki, húzzuk le a héját és szedjük ki a magokat. Rakjuk egy nagyobb tálba, és villával törjük össze. Amikor a pép már kihűlt, apránként keverjünk hozzá 400 gr lisztet, 2 tojássárgáját és egy kiskanál sót.

Alaposan dolgozzuk össze az egészet, lágy tésztát kell kapnunk, akkor jó, ha már nem ragad az ujjunkhoz.

A kezünkkel sodorjunk hosszú tésztacsíkokat, melyeket aztán vágjunk fel kb. 1,5 cm-es darabkákra, forgassuk meg lisztben, majd a jellegzetes formát és állagot úgy érhetjük el, hogy minden darabka tésztát egy villa homorú felén gyorsan végig gördítünk. Ha ezt elunjuk, akkor készíthetjük úgy is, hogy a tésztát egyszerűen rányomjuk egy pillanatra a villa domború felére. El lehet vele szórakozni egy ideig.

Főzzük ki a gnocchikat forrásban lévő, bőséges sós vízben, várjuk meg, amíg feljönnek a víz tetejére.

Közben egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, dobjunk bele két ág zsályalevelet. A leszűrt gnocchikat tegyük egy jénai edénybe, öntsük rá a zsályás vajat, szórjuk meg a reszelt sajttal és rakjuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre pirulni.

Melegen tálaljuk.

2120426392.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


2012.10.08. 17:13 Ízek Művészete

Napi receptajánlónk: Antipasti - Előételek

Roppanós gombafejek

Uzleti iroda etelfoto gomba.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

8 db nagyobb méretű vargánya vagy champignon gomba

100 gr füstölt hasalja szalonna

100 gr reszelt gruyere sajt

50 gr zsemlemorzsa

50 gr dió

Olívaolaj

gruyere-alpage.jpg

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a gombákat egy nedves ronggyal, a földes végét vágjuk le, majd válasszuk le a „fejekről”, a „lábakat”.

Aprítsuk fel a lábakat és teflon edényben minden zsiradék hozzáadása nélkül, pirítsuk ropogósra.

Kenjük be olajjal a gombafejeket és grill alatt mindkét oldalukat süssük 2-2 percig.

Keverjük össze a megpirított gomba vagdalékot, az apró kockákra szelt hasalja szalonnával, az összetört dió darabokkal, a zsemlemorzsával és a sajt felével.

Tegyük a gombafejeket egy tepsire, töltsük meg a hasukat az elkészített keverékkel, és a tetejükre szórjuk rá a maradék sajtot.

Rakjuk be a sütőbe, és grill fokozaton süssük 5 percig. Rögtön tálalhatjuk is.

funghi-ripieni-gratinati.jpg

Jó étvágyat!

(A receptjeink megtalálhatóak rendezetten a honlapunkon: izek-muveszete.lapunk.hu/ )

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra utazás szoba szállás olaj szálloda főzés élmény táj festészet gasztronómia ételek pihenés apartman olíva művészetek városnézés toscana ízek italia Olaszország


süti beállítások módosítása
Mobil